Hava Durumu

Türkiye'nin en büyük engelli yatılı bakım merkezi Bursa'da açıldı

Kestel'de 288 yatak kapasiteli olarak projelendirilen ve ülkemizin en büyük Engelli Yatılı Bakım Merkezi özelliği taşıyan Özel Mimar Sinan Bakım Merkezi açıldı. Açılışta konuşan Bakım merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Musa Törün, ''Tesisimiz, 10 bin metrekare kapalı alana sahip olup, alanında Türkiye'nin en büyüğüdür'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2018 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2018 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'nin en büyük engelli yatılı bakım merkezi Bursa'da açıldı

Türkiye'nin en büyük engelli bakım merkezi olma vasfını kazanan ve 288 yatak kapasitesine sahip Özel Mimar Sinan Özel Bakım Merkezi Kestel'e bağlı Çataltepe Mahallesi'nde kapılarını açtı. Açılış törenine AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Kestel Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erkut Öneş,Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Bakım Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Musa Törün, projenin, alanında Türkiye'nin en büyük projesi olduğunu belirtip, ''Tesisimiz, 10 bin metrekare kapalı alana sahiptir ve alanında Türkiye'nin en büyüğüdür. Sinema ve tiyatro salonu, el işleri faaliyetlerinin yapılacağı atölyeler, çok amaçlı etkinlik salonları ile futbol, voleybol sahalarımız da bulunmaktadır. Bursamıza hayırlı uğurlu olsun'' diye konuştu. Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ise "Açılışını yaptığımız tesis çok örnek bir tesis. Kestel pek çok ilki birlikte yaşıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

'MEDENİYET ENGELLİYE SAHİP ÇIKMAYLA BÜYÜR'

Kestel Kaymakamı Ahmet Karakaya, büyük medeniyetlerin engelli ve yaşlılara sahip çıkmayla mümkün olabileceğini belirterek, "Bir medeniyet engellisine ve yaşlısına ne kadar sahip çıkarsa o kadar büyük olur. Bu noktada devletimiz çok ciddi çalışmalar yapıyor. Buna katkı olarak böyle kurumlarımız da Bursa'da çok önemli bir fonksiyon icra edecektir. İnşallah medeniyetimizin kalkınmasında bir rol oynayacaktır. Bu güzel tesis, ismi ile müsemma güzel bir mimariye de sahip. Katkısı olanlara teşekkür ediyoruz" dedi. Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte tören sona erdi.

KAYNAK : DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.