Hava Durumu

Türkiye'nin kredi notunu artırdılar

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Türkiye'nin kredi notunu BB'den BBB-'ye yükselterek yatırım yapılabilir seviyeye çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2013 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2013 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'nin kredi notunu artırdılar

Türkiye'ye 3. yatırım yapılabilir not Japon kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating Agency'den (JCR) geldi.

JCR Türkiye’nin kredi notunu iki kademe birden artırarak BB’den BBB-‘ye yükselttiğini açıkladı.

JCR yaptığı açıklamada, finansal sistemde kayda değer kırılganlık olmadığını, artan ihracat ve düşen işsizlik ile büyüme potansiyelinin güçlendiği belirtildi.

Not artırımını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Böylelikle ülke kredi notumuz, Fitch ve Moody's'in ardından JCR tarafından da "yatırım" seviyesine yükseltilmiştir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, yapılan not artışının, Türkiye'nin başta Japonya olmak üzere pek çok piyasaya erişimini kolaylaştıracağını ve Türkiye'ye olan yatırımcı ilgisini artıracağını bildirdi.

Babacan, yaptığı yazılı açıklamada, JCR'nin, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunu iki basamak artırarak "BBB-"ye yükselttiğine dikkati çekti.

Türkiye'nin kredi notunun, Fitch ve Moody's'in ardından JCR tarafından da "yatırım" seviyesine yükseltildiğini ifade eden Babacan, bugün yapılan not artışının, Türkiye'nin başta Japonya olmak üzere pek çok piyasaya erişimini kolaylaştıracağını ve Türkiye'ye olan yatırımcı ilgisini artıracağını vurguladı.

Babacan, son dönemde yapılan not artışlarının, basiretli ve tutarlı ekonomi politikalarının kararlılıkla uygulanmasının bir sonucu olduğuna dikkati çekerek, "Gerçekleştirdiğimiz yapısal reformlar, kamu maliyesi ve para politikasındaki güçlü duruşumuz, zamanlıca uyguladığımız makro ihtiyati tedbirler küresel krizi başarıyla yönetmemizi sağlamıştır.

Üç uluslararası kredi derecelendirme kuruluşunun birden ülkemize 'yatırım' seviyesinde kredi notu vermesi büyüme ve istihdam konusundaki performansımızın, ulaştığımız çok daha güçlü ve dengeli ekonomik yapının dünyada ne kadar geniş bir takdir kazandığını göstermektedir' ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.