Hava Durumu

Türkiye'nin Oscar adayı belli oldu!

Cannes Film Festivali'ne damga vuran Ahlat Ağacı, Türkiye'nin Yabancı Dilde Oscar adayı olarak belirlendi. Amerika'da yapılacak 91. Akademi Ödülleri'nde (OSCAR) yarışacak olan Ahlat Ağacı'nın konusu ve oyuncuları yeniden gündeme geldi. Altın Palmiye ödüllü Nuri Bilge Ceylan'nın imzasını taşıyan Ahlat Ağacı filmine dair merak edilenleri derledik.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2018 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2018 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'nin Oscar adayı belli oldu!

Üniversiteyi bitirip memletine geri dönen 20'li yaşlarındaki Sinan, kitabını basabilecek bir sponsor ararken hem ailesiyle ilgili sorunlarla yüzleşiyor hem de bir dönem tanıdığı insanlarla yeniden buluşuyor. Geçmiş muhasebeleriyle birlikte gelen bu karşılaşmalar en temelde Sinan'ın kendisiyle yüzleşmesiyle sonuçlanıyor. Doğu Demirkol'un başarılı performansıyla sivrildiği Ahlat Ağacı, özellikle ilk yarısında mizahı bolca kullanıyor. Öğretmen, yazar, asker, imam ve inşaatçı gibi karakterler üzerinden günümüz Türkiyesine dair geniş bir portre çizen film dede, baba ve oğulu kapsayan üç jenerasyonun arasındaki güç savaşlarını, özünde ne denli benzer olduklarını gözler önüne sererek işliyor. Gerek oyuncu kadrosu gerekse konusu ve verdiği mesajlarla eleştirmenlerin adından sıkça söz ettiği Ahlat Ağacı, 1 Haziran 2018 tarihinde vizyona girmişti.

AHLAT AĞACI OYUNCU KADROSU

Ahlat Ağacı'nın başrollerini Doğu Demirkol, Ahmet Rıfat Şungar, Bennu Yıldırımlar, Hazar Ergüçlü ve Murat Cemcir paylaşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.