Hava Durumu

Türkiye rekor kırıyor Bursa yerinde sayıyor

Türkiye'nin ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 artışla 15,5 milyar dolara yükselerek tarihteki en yüksek kasım ayı ihracatına ulaşırken, Bursa'da yıllık bazda yüzde 18'lik düşüş yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2018 08:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2018 08:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye rekor kırıyor Bursa yerinde sayıyor

Haber IOnur FİDANSOYI

168 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, kasım ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 artışla 15,5 milyar dolar oldu. Böylece tüm zamanların en yüksek kasım ayı ihracatına ulaşılırken, aylık bazda en yüksek üçüncü ihracat rakamına erişildi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da, kasım ayı geçici dış ticaret verilerine ilişkin yazılı açıklamasında, son 12 aylık ihracatın yüzde 7,8 artışla 168 milyar 77 milyon dolara çıktığını ve bu rakamın da Cumhuriyet tarihinde ulaşılan en yüksek yıllık ihracat olduğunu ifade etti.

7 AYDIR UNVAN BİZDE DEĞİL!

Türkiye'deki artışa karşın sanayi kenti Bursa'da ise ihracat düşük seyrini devam ettiriyor. Kasım ayında 1 milyar 81 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren kent, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18'lik düşüş kaydetti. Son 7 aydır Kocaeli'nin gerisinde kalan Bursa'nın 2018'in ilk 11 ayındaki ihracatı da 12 milyar 420 milyon dolar ile Türkiye'de üçüncü sırada yer aldı. Böylece kent 7 aydır daha önce elinde tuttuğu 'Türkiye'nin en çok ihracat gerçekleştiren ikinci şehri' unvanını Kocaeli'ne kaptırmış durumda. Bursa'nın 11 aylık ihracatı da geçen yıla göre yüzde 3,7 düştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.