Hava Durumu

Türkiye yasta ... 2 savaş uçağı düştü: 4 pilot şehit

Malatya 7. Ana Jet Üssü’nden gece uçuş eğitimi için dün akşam havalanan 2 RF-4E tipi (Fantom) keşif uçağı Akçadağ İlçesi İkinciler Köyü yakınlarında iniş için havaalanına yaklaşırken çarpışarak düştü. Kazada 4 subay şehit oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2015 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2015 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye yasta ... 2 savaş uçağı düştü: 4 pilot şehit
Malatya’da konuşlu 7’nci Ana Jet Üssü’nden 2 RF-4E tipi (Fantom) keşif uçağı, planlı gece uçuş eğitimi için dün akşam saat 18.07’de havalandı. Saat 19.05’te irtibat kesilen uçaklar radardan kayboldu. Bu sırada Akçadağ İlçesi'nde yaşayanlar, patlama sesi duyduklarını ve uçak düştüğü ihbarında bulundu. Kısa süre sonra uçakların Akçadağ İlçesi İkinciler Köyü yakınlarına düştüğü belirlendi. Kaza üzerine bölgeye Malatya, Diyarbakır ve Elazığ’dan AFAD ekipleri, itfaiye ve ambulanslar sevk edildi.

İNİŞ İÇİN DÖNÜŞE GEÇMİŞLERDİ

Jandarma ve AFAD ekiplerinin yaptığı aramalarda uçakların enkazı İkinciler Köyü yakınlarındaki bir tepede bulundu. Çevrede arama kurtarma çalışması başlatıldı. Ancak Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Salih Atalay ile rütbeleri öğrenilemeyen Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya’nın cansız bedenlerine ulaşıldı. Gece uçuş eğitimini tamamlayan uçakların iniş için dönüşe geçtikleri bildirildi. Uçakların kol uçuşu yaparken birbirlerine çok yaklaşarak kanat çarpması sonrası düştükleri tahmin ediliyor.

ŞEHİT OLDULAR

Genelkurmay Başkanlığı düşen uçaklarla ilgili internet sitesinden yapılan açıklamada, “Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz” denildi.

DIŞARIDAN MÜDAHALE YOK

Kazayla ilgili TBMM Genel Kurulu’na bilgi veren İçişleri Bakanı Efkan Ala, kesin nedeninin kaza kırım raporundan sonra açıklanabileceğini kaydederek, “Birbirine çarpma olabilir büyük ihtimalle ya da hava şartları... Dışarıdan bir şey söz konusu değil” dedi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.