Hava Durumu

Türkiye'ye saldırı hazırlığındaki IŞİD'e operasyon

Suriye'deki IŞİD hedeflerine karadan atış yapıldı, koalisyon uçakları hava harekatı düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'ye saldırı hazırlığındaki IŞİD'e operasyon

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'den Türkiye'ye yönelik atış hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü IŞİD unsurlarına Fırtına obüsleri, çok namlulu roketatar bataryaları ile karadan, koalisyon uçakları ile de havadan operasyon düzenlendiğini ve 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Suriye'de 11 IŞİD unsurunun, Suriye'den Türkiye’ye yönelik atış hazırlığında olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Terör örgütü hedeflerine bugün Fırtına obüsleri, çok namlulu roketatar bataryaları ile karadan, koalisyon uçakları ile de havadan operasyon gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, koalisyon uçaklarının Tilalayn'a 7, Tel Malid'e ve Harbul'a birer olmak üzere 9 hava harekatı düzenlediği, operasyonlarda 14 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Açıklamada, yapılan atışlar ve hava harekatları sonucunda elde edilen ilk bilgilere göre, örgüte ait bir silahlı araç, atış hazırlığı içerisindeki bir roket fırlatma sistemi ile tahkim edilmiş 3 savunma binasının da imha edildiği belirtildi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.