Hava Durumu

Türkiye'yi aramızda istemiyoruz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin İstanbul’da bir araya geldikleri saatlerde İsrail ve Filistin Yönetimi’nden “Türkiye’nin barış sürecindeki arabuluculuğunu istemiyoruz” açıklamaları geldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2013 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2013 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'yi aramızda istemiyoruz

Kerry ise Davutoğlu'yla düzenlediği ortak basın toplantısında Türkiye'nin süreçte önemli rol oynayabileceğini belirtti.

İsrail Uluslararası İlişkiler Bakanı Yuval Steinitz, ABD’nin Türkiye’den İsrail ile Filistin Yönetimi arasında arabulucu rolü oynamasını isteyeceği yönündeki haberleri reddetti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin İstanbul ziyareti sırasında Türkiye’ye Ortadoğu barış sürecinde bir rol teklif edeceği haberlerine yanıt veren Steinitz, haberlerin doğru olduğuna inanmadığını ve İsrail’le Filistinliler arasındaki doğrudan görüşmelerin yerini hiçbir şeyin alamayacağını belirtti.

İsrail Radyosu’na konuşan Steinitz, Ortadoğu Dörtlüsü’nün meseleyi çok yakından takip ettiğini belirtti.Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanı Riad el Malki de Steinitz’in fikrine destek vererek Türkiye’nin İsrail’le diplomatik ilişkileri yeniden başlatmadığını hatırlatarak arabuluculuğun işe yaramayacağını belirtti.

Filistin’in Sesi radyosuna bir röportaj veren Malki, Filistin Yönetimi’nin özellikle ABD’nin İsrail üzerindeki etkisi düşünüldüğünde Ortadoğu Dörtlüsü’nün arabuluculuk yapmasını tercih edeceğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.