Hava Durumu

Türkiye'nin operasyonu PKK'yı çılgına çevirdi

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında ÖSO'ya bağlı muhaliflerin TSK desteğiyle Cerablus'ta kontrolü sağlaması, PKK'yı çıldırttı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'nin operasyonu PKK'yı çılgına çevirdi
Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı muhaliflerin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) desteğiyle Cerablus'ta kontrolü sağlaması, PKK'yı çılgına çevirdi. Kandil teröristlerine, "Büyük savaşa hazırlıklı olun" talimatı iletti.
 
Türkiye'nin müdahalesiyle terör koridoru tehlikeye giren PKK, örgüt içinde acil durum çağrısı yaptı, bütün teröristlerini ÖSO ve Mehmetçiğe karşı savaşmak için göreve çağırdı. Özellikle Kobani ve Tel Abyad'da terörist toplama seferberliğine girişen Kandil, “Münbiç-Afrin hattında yaşanacak büyük savaşa hazırlıklı olun" talimatı iletti.
 
Fırat Kalkanı Operasyonu ile birlikte cephede hazırlıklarını hızlandıran PYD, onlarca araçlık konvoyu Kobani'den Settişirin-Münbiç yönüne sevk etti. Perşembe akşamı Münbiç'te toplanan teröristler, 25 araçlık konvoyla Cerablus yönüne hareket etti. Aralarında 'YPJ' diye bilinen ve kadın teröristlerden oluşan grupların da bulunduğu konvoy, Cerablus'un hemen güneyindeki Amame köyünde karargah kurdu. Önceki akşam Zahiriya, Delveren, Yusufbey ve Misale köylerine saldıran PYD, buraları ele geçirdi. Cerablus'a 10 kilometre mesafedeki Amame'den batı yönüne ilerleyen teröristler, Külliye ve Çukurca köylerinde de IŞİD'lilerle karşılaştı.
 
YENİ HEDEF GANDURA
 
Afrin yönüne doğru ilerleyen PYD'liler, hedeflerini Gandura olarak açıkladı. Gandura'nın ardından 15 kilometre mesafede bulunan Çobanbey, Cerablus'a misilleme olarak saldırılacak ikinci hedef olarak seçildi. Yeni Şafak'a bilgi veren kaynaklar, PYD'nin Münbiç-Cerablus arasında ÖSO'ya karşı savaşmak için 4 bin civarında teröristlere takviyesi yaptığını bildirdi. Örgütten çekilmeye dönük herhangi bir girişim olmamasına rağmen ABD'nin “PYD çekiliyor" yönünde verdiği beyanat ise tamamen oyalama taktiği olarak değerlendiriliyor. 

AMAME'Yİ BOŞALTIYORLAR
 
PYD yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı Türkmen köyü Amame'yi zorla boşaltıyor. Köyü terk etmeyenleri ölümle tehdit eden PKK/PYD'liler, bölgenin 'askeri alan' ilan edildiğini ve Cerablus'a saldırı hazırlığı yaptıklarını belirtiyor. Teröristler bölgeye yerleşiyor. (Yeni Şafak)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.