Hava Durumu

Türkler ABD'de film çekti, para kavgası çıktı!

ABD'de çekilen "ilk Türk filmi" olma özelliğini taşıyan ve 19 Mayıs'ta vizyona giren New York Masalı'nda filminde yapımcı ile çalışanlar arasında "para kavgası" çıktı

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2017 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2017 20:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkler ABD'de film çekti, para kavgası çıktı!

Yönetmenliğini Doğan Özmekik, senaristliğini Nilüfer Yenidoğan Özmekik ve yapımcılığını Paterson Belediye Başkan Yardımcısı ve ABD'deki Türk iş kadınlarından Derya Taşkın'ın üstlendiği romantik komedi filmde Ahmet Bodur, Esin Varan, Derya Çelikol başrolleri paylaşmıştı.

Çekimlerinin tamamına yakınının Amerika'da çekilen New York Masalı filminin yapımcısının, bazı çalışanlara ödeme yapmadığı iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan gazeteci Bayram Akcan, Amerika'da bulunduğu dönemde filmin yapımcısı Derya Taşkın'dan film ekibine katılması yönünde teklif aldığını belirterek sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar büyük bir zevkle görev aldığım filmin sonunda kendisine ödeme yapılmadığını öne sürdü.

GÜNDE 18 SAAT ÇALIŞTIK, PARAMIZI ALAMADIK

Emeğinin karşılığını alamadığı için hukuki süreç başlatacağını belirten Akcan, filmin yapımcısı Derya Taşkın'la irtibat kurduğunu fakat ödeme konusunda ise bir sonuç çıkmadığını savundu. Akcan "Kışın dondurucu soğuğunda günde 18 saat çalıştık ve filmi tamamladık. Film bitti ne arayan ne soran oldu. Duyduğuma göre, ben Türkiye'deyken Amerika'da gala yapılmış ve davetlilerden 50 dolar para talep edilmiş. Bu doğruysa eğer ortada sanat değil ticaret vardır. Dünyanın hiçbir yerinde davetlilerden para alınmaz. Galadan bile para talep edenlerin benim ücretimi ödememeleri normal aslında. Hukuki süreç başlatacağım" dedi.

NEW YORK MASALI

Sahnelerin çoğu, Central Park, Manhattan ve Brooklyn'in değişik bölgelerinde geçen film 19 Mayıs'ta ABD'nin bazı eyaletleri ile aynı anda Türkiye'de de vizyona girmişti. New York'ta çekilen romantik komedi New York Masalı, radikal kararlar alan Deniz ile intihara meyilli Kerem'in hikâyesini anlatıyor. Genç ve başarılı iş kadını Deniz'in geçirdiği ölümcül kaza sonrası, hayatında radikal değişiklikler yapmasıyla başlıyor. İşinden, nişanlısı ve evinden ayrılıp, mutluluğu arayan Deniz'in kaderi, intihara teşebbüs eden Kerem'i kurtarmasıyla bir kez daha değişiyor. Deniz, Kerem'e karşı olan duygularının değişmesinden ve gerçek aşkı bulmasından korkmaya başlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.