Hava Durumu

Türkler mutlulukta sınıfta kaldı!

Dünya Mutluluk Günü'nde açıklanan bir araştırmanın sonuçlarına göre dünyanın en mutlu insanları Güney Amerika ülkelerinde yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2015 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2015 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkler mutlulukta sınıfta kaldı!
Kamuoyu araştırma şirketi Gallup tarafından her yıl yapılan araştırmanın sonuçları ABD'nin başkenti Washington'da açıklandı.

Dünyanın 143 ülkesinde biner kişi seçilerek yapılan araştırmada, "Bir önceki günü gerginlikten uzak, rahat bir gün geçirip geçirdiniz mi? Kendinizi neşeli hissettiniz mi? Güldünüz mü? Ya da saygı gördüğünüz duygusunu hissettiniz mi?" soruları soruldu.

Araştırmanın sonuçlarına göre dünyanın en mutlu insanları 100 üzerinden 89 puan alan Paraguay'da yaşıyor. Bu ülkesi Kolombiya, Guatemala ve Honduras takip ediyor.

Gallup'e göre Guatemala dünya üzerinde gayri safi yurtiçi hasılanın en düşük olduğu ülkelerden biri. Buna rağmen dünyanın en mutlu ülkeleri arasında.

ABD'DE ZENGİNLER MUTLU DEĞİL

Dünyanın refah düzeyi yüksek ülkelerinden ABD, araştırmada 79 puan almış. ABD'de gelir düzeyi yılda 75 bin doların altında kalan çok sayıda kişinin günlük hayatında olumlu bir ruh hali içinde olduğu belirtiliyor ve daha fazla para kazanmanın mutlu olma konusunda bir fark yaratmadığı tespitine yer veriliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.