Hava Durumu

Türkyılmaz 2. döneme hazır

Belediye bütçesini büyüterek Mudanya'nın değerine değer katacak yatırımları bir bir hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Türkyılmaz, 2019'da rekor oyla yeniden seçilerek ilçenin çıtasını yukarı taşımaya devam edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2018 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2018 08:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkyılmaz 2. döneme hazır

HABER I Burcu SEKMEN I

AS TV'de yayınlanan 'Sönmez Medya Buluşmaları' programının bu haftaki konuğu Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz oldu. Mudanya'nın başlıca sorunlarının konuşulduğu programda Başkan Hayri Türkyılmaz, trafik,ulaşım ve otopark sıkıntıklarının acil çözüme kavuşturulması için uğraştıklarını ifade etti. Bursa'nın sayfiye ilçesi olan Mudanya'nın hafta sonu 140 bin araç girişiyle ortalama 1 milyon insanı ağırladığını belirten Türkyılmaz bu rakamların yaz sezonunda ise 1,5 milyona yükseldiğini söyledi. Bu yoğun ziyaret rakamları karşısında 4 yaz önce yapımına başlanan sahil şeridi projesinin sorunları daha da büyüttüğünü dile getiren Başkan Türkyılmaz, "Biz bu projeye gündeme getirildiği günden bu yana hep karşı çıktık. Tüm itirazlarımıza rağmen başlayan sahil projesi yüzünden, 4 yaz boyunca bırakın sahilde gezmeyi denizi bile göremez hale geldik. En azından etap etap yapılsaydı yine bu kadar sıkıntı yaşanmayabilirdi.

Düşünün normal şartlarda 1 yılda tamamlanması gerekiyordu fakat uzadıkça uzadı. Sahil projesi yerine 20 milyon lira ile Mudanya'ya 4 tane otopark yapılsaydı hem en önemli sorunlarımız çözülürdü hem de bu kadar mağdur olmazdık" şeklinde konuştu.

'DİKEY BÜYÜMEYE KARŞIYIM'

Mudanya'dakİ deprem riskini kendi oluşturacakları 'Mudanya Yasası' ile kontrol altına almayı hedeflediklerini belirten Türkyılmaz, "Bu yasamızın delinmez bir yasa olmasını istiyoruz. İlçenin imar planlamasından, yapılaşmasına kadar birçok noktada bilim insanları ve akademik odaların işbirliğinde kimsenin mağdur edilmediği bir anayasa planlıyoruz. Göreve geldiğimizden beri bir karış yeri imara açmadık. İmara açılmış olan yerlerin yapımı tamamlanmak üzere. Kentsel dönüşüm konusuna gelince de dikey büyümeden yana değilim. Önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili çalışmalarımız var. 15 Nisan'da Tirilye'nin geleceğine ilişkin çalıştay düzenleyeceğiz. Mudanya'nın daha yaşanabilir olması için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

'BIRAKSINLAR BİZ YAPALIM'

Büyükşehİr Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a sunduğu ve Mudanya'nın sorunlarını içeren 21 maddelik dosya hakkında konuşan Mudanya Belediye Başkanı şunları kaydetti:"Trafik sorunumuzu çözmeye yönelik hazırlanan projemizi Büyükşehir'e sunduk. Projeye baksınlar incelesinler, görüşlerini ve katkılarını bizimle paylaşsınlar diye bekliyoruz. Yani ya siz uygulayın ya da bize yetki verin projeyi biz layıkıyla hayata geçirelim diyoruz."

BUDO'DA MAHKEME SÜRÜYOR

BUDO ile yaşadıkları problemlerde de bir türlü orta yol bulunamadığını açıklayan Başkan Türkyılmaz şunları söyledi: "Mudanya, lokasyonu itibariyle önemli bir ulaşım noktası. Fakat bir ilçeyi hem İDO hem BUDO ile iki ayrı yerden rahatsız etmek saçma çünkü trafik felç oluyor. Sadece trafikte değil sorunumuz mesela belediyemizin İDO'dan bir kuruş geliri yok fakat biz onlara hizmet veriyoruz. Onların neden olduğu görüntü kirliliği de cabası oluyor. Bunların şehir rahatsız edilmeden Mudanya-Güzelyalı kavşağına denk gelen dolgu alanında bir liman oluşturarak birleştirilmesi gerekiyor. Özellikle BUDO'nun bulunduğu yer belediyenin en çok gelir getiren mülklerinden biriydi. Zamanında bin 650 lira gibi komik bir rakama kiralamışlar burayı fakat böyle bir işletmenin böyle kira ödemesi akıl kârı değil çünkü bu işletmenin aylık geliri neredeyse 300 bin lira. Sözleşme tamamlandıktan sonra bu rakamları güncellemek istedik. Biz böyle harekete geçince onlar da hükümeti arkalarına alarak, Bakanlar Kurulu kararıyla iskeleyi elimizden aldılar, mahkemelik olduk. Yalnız söz konusu bölge 2 parçalı bir yer, BUDO terminali olarak kullanılan bin metrekarelik alan normal şartlarda bizim tasar- rufumuzda olması gerekirken şu anda yargı sürecinde. Orayı da yine Bakanlar Kurulu kararıyla elimizden alırlar."

BÜTÇE 3'E KATLANDI

Başkanlık görevini devralırken 30 milyon lira civarında bir borcu da üstlendiğini birçok yerde dile getiren Hayri Türkyılmaz, bu borçların yapılandırılarak ve düzenli ödenerek kontrol altına alındığını söyledi. Belediye bütçesini büyütüp 3'e katladıklarını da kaydeden Türkyılmaz, "Enkaz edebiyatı yapmadık. Borçlar kontrol altına alındı. Hakkımızda çok söylenti çıktı, maaşları dahi ödeyemediğimizi söylediler. Türkiye'de çalışanına en iyi ücreti veren belediyelerden biriyiz. Halkın malı halkın olacaktır dedik ve aracıyı, tefeciyi ortadan kaldırdık" ifadelerini kullandı.

Yıldıztepe cazibe merkezi olacak

Büyük beklentilerle hazırlanan Yıldıztepe projesinde gelinen son noktayı açıklayan Başkan Türkyılmaz, mayıs ayı başında yol birleştirme çalışmalarına başlanacağını ve bölgedeki yolun 30 metre genişliğine getirilerek Karayolları'nın istediği standartlara ulaşacağını söyledi. Yıldıztepe'de her bütçeye hitap edecek bir sosyal donatı alanı hedeflediklerini de sözlerinde ekleyen Türkyılmaz, bölgenin cazibe merkezi olacağını vaat etti.

'Doğal adayım'

2019 seçimlerinde başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin soruları da yanıtlayan Hayri Türkyılmaz, 4 yıl önce göreve başlarken vatandaşa 100 proje için verdiği sözü hatırlattı. Türkyılmaz, "Hedefim 100 projeyi tamamlamak, bu da 2 dönem belediye başkanlığı yapmam demek. Mudanyalılar o zamanki seçimlerde beni zaten 2 dönemin başkanı olarak seçmişti. 2019'da rekor oyla hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz" diyerek iddialı konuştu.

2 Nİsan'da start verİlecek

Tarihi güzellikleri ve eski yapılarıyla tu-ristlerin gözdesi olan Mudanya'da kültü-rel mirasların ayağa kaldırılması için sıkı çalıştıklarını dile getiren Türkyılmaz, "Taş Mektep, Rum kültürüne ait yapılardan biri, oraya 7 milyonluk bir yatırım yapıldı. Tamamlamak için valilikten yardım istedik fakat finans sıkıntısından dolayı destek olamayacaklarını açıkladılar. Biz de belediyenin özgücüyle de olsa bu projeyi tamamlayacağız. Bir diğer güzelliğimiz Girit Mahallesi.. Girit Mahallesi'ni adeta bir açık hava müzesine çevireceğiz. Mütareke Meydanı'nı yenileme çalışmalarını da 2 Nisan'da törenle başlatacağız. Proje kapsamında; belediye binasının bulunduğu alandan başlayarak, yayalaştırma çalışmaları yapılacak, Mütareke Müzesi'nin karşısında bulunan İsmet İnönü Anıtı'nı da içine alan bölge, dev bir meydan haline getirilecek" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.