Hava Durumu

Türkyılmaz: 30 yılda yapılamayanları 4 yılda tamamladık

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Biz Mudanyamızın kimliğini ön plana çıkarmak için göreve talip olduk, halkımız da güvenerek oy verip iş başına getirdi. Biz de 30 yılda yapılmayan tüm çalışmaları 4 yılda tamamladık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2018 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2018 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkyılmaz: 30 yılda yapılamayanları 4 yılda tamamladık

Başkan Hayri Türkyılmaz, Mudanya'nın tarihi mahallelerinden biri olan Tirilye Mahallesi'ndeki Bağ Evi'nde düzenlediği basın toplantısında 4 yıllık icraatlarını ve geleceğe yönelik projelerini anlattı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, Belediye Başkan yardımcıları ve CHP'li bazı meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, kendi dönemlerinden önce Mudanya'nın yeterince hizmet alamadığını belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, 30 Mart 2014 yerel seçimlerini kazanarak göreve geldikten sonra hem kültürel anlamda, hem sosyal yaşamda, hem sanatta, hem de sosyal belediyecilikte adeta bir çığır açtıklarını ve parmakla gösterilen bir ilçe olduklarını söyledi.

"MUDANYA'NIN KİMLİĞİ ÖN PLANA ÇIKACAK"

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Bizler Mudanyamızın kimliğini ön plana çıkarmak için göreve talip olduk, halkımız güvenerek oy verip bizi iş başına getirdi. Biz, 30 yılda yapılmayan tüm çalışmaları 4 yılda tamamladık. Bizim hizmetlerimizin odak noktasında kesinlikle demokrasi, katılımcılık ve hakça paylaşım ilkeleri bulunmaktadır. Bizler Mudanya'yı geleceğe taşıyacak önemli projeleri önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz, bunun çalışmalarını yapmaktayız. Mudanya'nın bir turizm kenti olduğunu ve turizmle kalkınması gerektiğini sürekli vurguladık ve bu anlamda önemli çalışmaları hayata geçirerek Mudanya'nın adını tüm dünyaya duyurduk. Ülkemizin hangi köşesinde bir turizm faaliyeti varsa biz stantlarımızla ve kiplerimizle orada yerimizi alarak Mudanya'yı ve Mudanyalıları en iyi şekilde temsil ettik" dedi.

NEFES ALINABİLİR BİR MUDANYA

Mudanya'nın çok daha yaşanabilir, nefes alınabilir ve imrenilecek, parmakla gösterilecek bir ilçe olması için çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini de belirten Başkan Türkyılmaz, kültürden sanata, spordan eğitime birçok alanda başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve sosyal belediyecilik alanında başarı grafiklerini sürekli en yüksek noktada tuttuklarını ifade etti.

"BİR KARIŞ TOPRAĞI BİLE İMARA AÇMADIK"

Bugüne kadar bir karış toprağı imara açmadıklarını da ifade eden Türkyılmaz, "Mudanya'da zeytinlikler betonlaşıyor" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, bu haberlerle vatandaşın yanlış bilgilendirilmelerine neden olunduğunu, ancak bunu yargıya taşıdıklarını ve yargı önünde bu zihniyetlerle hesaplaşacaklarını da belirtti.

Başkan Türkyılmaz, ilçede hizmet götürülmedik mahalle kalmadığını, 31 bin 900 tonluk asfaltlama çalışmaları, 135 kilometre arazi yolları, 7.4 kilometre imar yolu açma çalışmalarının yapıldığını, kırsal alanlar dahil olmak üzere 47 çocuk parkı, halı sahalar ve spor alanları yapım ve yenilemelerinin gerçekleştirildiğini belirten Türkyılmaz, 4 yılda Mudanya ilçesinde yaptıkları çalışmalar ve verdikleri hizmetleri sıraladı.

"2018 YILI MUDANYA'NIN ALTIN YILI OLACAK"

Türkyılmaz, ayrıca 2018 yılı için "Mudanya'nın altın yılı şimdi başlıyor" diyerek, bu yıl gerçekleştirilecek yatırımları da şu şekilde sıraladı: Yıldıztepe sosyal yaşam merkezi, Tirilye Taş Mektep restorasyonu, Bademli Mahallesin Zübeyde Ana Çocuk Akademisi, Söğütpınar Mahallesi Gençlik Kampı, Mütareke Meydanı projesi, Bademli Mahallesi Doğal Yaşam Merkezi, Tirilye Mahallesi Sanat evi, Mudanya Hal Kahveleri ve Mudanya Girit Mahallesi Açık Hava Müzesi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.