Hava Durumu

TÜRSAB Başkanlığı için ilk aday Bursa'dan

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği TÜRSAB'ın Kasım ayında gerçekleşecek olağan genel kurulu öncesinde ilk adaylığını açıklayan isim Güçlü TÜRSAB Platformu Başkanı Hasan Erdem oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2017 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2017 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TÜRSAB Başkanlığı için ilk aday Bursa'dan

Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen turizm ve seyahat acentelerinin yanı sıra İstanbul Avrupa yakasında hizmet veren acente yetkilileriyle Ramada Plaza Otel'de bir araya gelen Güçlü TÜRSAB Platformu Başkanı Hasan Erdem, "9 bin üyesi bulunan TÜRSAB'tan kriz döneminde en ufak bir ses çıkmadı. Acentelerimiz yalnız bırakıldı. Bu gidişata dur demek, acentelerimiz sesi olmak için aday oldum. Kongreye 6 bin üyemizin gelmesini sağlayarak Güçlü TÜRSAB'ı yeniden ortaya çıkaracağız" dedi.

Türkiye'de 9 bin TÜRSAB üyesi turizm ve seyahat acentesi bulunduğunu ve krizin yaşandığı son 2 yıllık süreçte yüzlerce acentenin kepenk indirerek iflas ettiğini belirten Erdem, "TÜRSAB 40 bin lira verene yeni seyahat acentesi belgesi veriyor. Türkiye'de turizm ve seyahat acentası enflasyonu yaşanıyor. Kısa dönem içerisinde 500 acente daha açıldı. Bu enflasyonu durdurmak ve gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmak adına göreve geldiğimizde ilk işimiz yeni acente kurulmasına 5 yıl süreyle tahdit getireceğiz. Mevcut TÜRSAB yönetimi tarafından 2007 yılında ortadan kaldırılan acente belge devir hakkı uygulamasını yeniden getireceğiz. Bu sayede 5 yıl sonra TÜRSAB belgelerinin değeri 500 bin liraya çıkacak ve hiç kimse mağdur olmayacaktır. Taksicilerin plaka devir hakkı bulunuyor fakat turizmcilerin böyle bir hakkı yok. Bu haksızlığa ve adaletsizliğe artık bir son vereceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.