Hava Durumu

Turuncu listedeki PKK'lı öldürüldü

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Cesedin terör örgütünün sözde Mazgirt Gücü sorumlusu BTÖ'ye 2004 yılında katılan Merdan Ç/A Kemal kod adlı Ercan Ateş'e ait olduğu, teröristin turuncu (600.000 TL) arananlar listesinde olduğu" belirtildi

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Turuncu listedeki PKK'lı öldürüldü
Tunceli'de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin, turuncu listede bulunan, terör örgütünün sözde Mazgirt sorumlusu, "Merdan" ve "Kemal" kod adlı Ercan Ateş olduğunun belirlendiği bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 14-17 Haziran'da Mazgirt ilçesindeki Şişik Ormanları bölgesine operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla çatışma çıktığı aktarılan açıklamada, bölgede yapılan arama tarama faaliyetinde bir bölücü terör örgütü mensubunun cesedi ile çeşitli silah ve mühimmat ele geçirildiği kaydedildi.

Ele geçirilenlerin, cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda muhafaza altına alındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ölü ele geçirilen teröristle ilgili araştırmada cesedin, terör örgütünün sözde Mazgirt gücü sorumlusu 'Merdan' ve 'Kemal' kod adlı Ercan Ateş'e ait olduğu, teröristin turuncu arananlar listesinde olduğu belirlenmiştir. Teröristin turuncu arananlar listesinde olduğu, üzerinden çıkan nüfus cüzdanın ise sahte ve başka bir vatandaşımıza ait olduğu, teröristin önceki yıllarda Tunceli-Elazığ karayolunda yol kesme, merkez-Sütlüce karayolunda içinde il Jandarma Komutanın da bulunduğu konvoya el yapımı patlayıcılı saldırı gibi eylemeleri yaptığı belirlenmiştir."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.