Hava Durumu

TÜSİAD'dan 23 Nisan açıklaması

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada "Çocuklarımız için ulusal egemenlik, özgürlük ve adalet anlayışını güçlendirerek ileriye taşımak bizim görevimiz" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2019 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2019 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TÜSİAD'dan 23 Nisan açıklaması

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yapılan açıklamada, "Çocuklarımız için ulusal egemenlik, özgürlük ve adalet anlayışını güçlendirerek ileriye taşımak bizim görevimiz." ifadesi kullanıldı.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, cumhuriyeti kuran Gazi Meclis'in, Türkiye'nin çağdaş uygarlık yolunun temellerini attığı, cumhuriyetin kuruluş yıllarından itibaren toplumun her kesiminden gelen kişilerin en yüksek makamlara erişebilmesini sağlayan bir vatandaşlık anlayışı tesis edildiği, dönemin eğitim, sağlık, sanayi, tarım ve altyapı seferberliğinin Meclis'in desteğiyle başarıldığı aktarıldı.

Bugün de TBMM'nin, Türkiye'deki milli birlik ve toplumsal çoğulculuğun en üst düzey ifadesi olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Kuruluşunun 99. yılında bu tarihsel mirasın bilincinde olarak 23 Nisan'ı gurur ve coşku ile kutluyoruz. TBMM'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını ulusal egemenlik adına verdikleri eşsiz mücadeleden dolayı saygı ve minnetle anıyoruz.

Çocuklarımız için ulusal egemenlik, özgürlük ve adalet anlayışını güçlendirerek ileriye taşımak bizim görevimiz. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim borcumuz var. Analitik ve disiplinler arası düşünebilen, yenilikçi, problem çözme yeteneği yüksek ve bitmeyen bir merak içinde sürekli araştıran çocuklar geleceğimizin ve toplumun yolunu aydınlatacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız kutlu olsun."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.