Hava Durumu

Tutmaç çorbası nereye ait?

MasterChef'te jüri üyeleri yarışmacılardan Tutmaç çorbası yapmalarını istedi. Yabancı yarışmacılar bu yemeği ilk kez duyduğu için şaşırdılar. Peki ama Tutmak çorbası nereye ait? İşte Tutmaç çorbası hangi yöreye ait? Tutmaç çorbası nasıl yapılır? Tutmak çorbası tarifi nedir? gibi soruların yanıtları.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2020 22:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2020 22:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tutmaç çorbası nereye ait?

MasterChef'te jüri üyesi Mehmet Şef, yarışmacılardan tutmaç çorbası yapmalarını istedi. Yarışmacılardan bazıları bu çorbayı ilk kez duydu. Bazıları ise çorbaya aşinaydı. Peki ama Tutmaç çorbası hangi yöreye ait? tutmaç çorbası nasıl yapılır? tutmaç çorbası tarifi nedir?

Tutmaç çorbası nasıl yapılır?

Tencereye 5-6 su bardağı su koyularak kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine tuz, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek ve erişteler eklenir. Erişteler pişene kadar çorba kaynatılır. Ayrı bir yerde terbiye malzemeleri çırpılır.

Tutmaç çorbası hangi yöreye ait?

Tutmaç çorbası geçmişi Selçuklulara dayanan çok eski lezzetlerden birisi. Erişte, yeşil mercimek ve yoğurtla yapılan adı "Tutma-aç"tan gelen çorbanın tarifi yörelere göre farklılık gösterir. Aşağıdaki tarif Bingöl yöresine ait.

Tutmaç çorbası kaç kalori?

Tutmaç Çorbası Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 72 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 270 gramlık miktarında Tutmaç Çorbası 195 kalori bulunmaktadır.

Tutmaç çorbası, yeşil mercimek ve erişte içerdiğinden dolayı doyurucu bir çorbadır. Öğünlerde 2 dilim ekmek ve 2 çorba kaşığı yoğurt yerine 1 orta boy kase tutmaç çorbası tüketilebilir.

Tutmaç Çorbası besini veritabanımızda bulunan besinlerin ortalamasından;

%80 daha az kalori

%57 daha az protein

%68 daha az karbonhidrat

%67 daha az yağ

içermektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.