Hava Durumu

Tuttur yine seriyi Timsahım!

Daha önce bir kez üç, bir kez de iki maç üst üste kazanan Bursaspor yeni seri peşinde. Geçen hafta Keçiören'i yenen Yeşil Beyazlılar haftalardır kazanamayan Adanaspor karşısında üç puan arayacak. 5 Ocak Fatih Terim Stadı'ndaki maç saat 19.00'da başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2019 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2019 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tuttur yine seriyi Timsahım!

Bursaspor Adanaspor karşısında galibiyete ulaşarak iki de iki yapma peşinde...

HAYATİ ÖNEME SAHİP

Yeniden Süper Lig'e dönme hedefiyle sezona başlayan Bursaspor bu akşam hayati derecede önemli bir maça çıkacak. Yeşil Beyazlılar Adanaspor'la dep-lasmanda karşılaşacak. 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanacak mücadele saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Maç BeIN Sports Max1'den ekranlara gelecek.

ZİRVEYE ORTAKLIK MAÇI

İki takımın da ligde şiddetle puana ihtiyacı var. Geçen hafta Keçiörengücü'nü yenerek iki hafta süren puan kaybına son veren Bursaspor rakibini yenerek hem seri yakalamak hem de zirveye tam anlamıyla ortak olmak istiyor. Alt sıralardan kurtulma amacındaki Turuncu Beyazlılar ise haftalar süren galibiyet hasretine son verme amacıyla maça çıkacak.

RÖTARLI GİTTİLER

Bursaspor kafilesi Adana'ya rötarlı gitti. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 14.30'da kalkması gereken uçak 1,5 saat rötarlı havalandı. Yeşil Beyazlı kramponlar bu nedenle bir süre havalimanında beklemek zorunda kaldı.

55'İNCİ MAÇA ÇIKACAKLAR

İki ekip bugünkü mücadele ile birlikte 55'inci randevularına çıkacak. Bu maçlarda Bursaspor'un üstünlüğü dikkat çekiyor. Yeşil Beyaz-lılar, geride kalan maçların 29'undan galibiyetle ayrılırken, Adanaspor ise 11 kez üç puan elde etti. Adana'da oynanan maçlarda Bursaspor ile Adanaspor 8'er galibiyet elde ederken, 11 kez beraberlik çıktı. Bursaspor'un Akdeniz ekibine karşı oynadığı son maçlarda da bariz üstünlüğü bulunuyor. Son oynanan 8 maçın 7'sini Bursaspor kazanırken, Adanaspor ise bir galibiyet elde etti. İki ekip Adana'da son olarak 29 Kasım 2017'deki Ziraat Türkiye Kupası maçında karşılaşmış ve Bursaspor sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.

DEPLASMANDA SADECE 7 PUAN

Bu sezon sahasında sadece Balıkesirspor'a iki puan kaybeden Bursaspor deplasman maçlarında zorlanıyor. Yeşil Beyazlılar şu ana kadar oynanılan 6 deplasman maçındaki toplam 17 puanın
sadece 7'sini hanesine yazdırabildi. Bursaspor dış sahada oynadığı son iki maçtı kaybetmedi.

BİRER CEZALI VAR

İki takımda da birer kart cezalısı futbolcu bulunuyor. Bursaspor'da Aykut Akgün, Adanaspor'da da İrfan Can Eğribayat kart cezası nedeniyle sahada yer alamayacak. Teknik direktör Yalçın Koşukavak'ın Aykut Akgün'ün yerine orta sahada son haftalarda yedek soyundurduğu Emirhan Aydoğan'ı sahaya sürmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.