Hava Durumu

Twente'yi tanıyalım

Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi play-off grubunda Hollanda’nın yükselen değeriyle eşleşti. İlk maç 23 Ağustos Perşembe günü Bursa’da, ikinci mücadele de 30 Ağustos Perşembe deplasmanda oynanacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2012 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2012 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Twente'yi tanıyalım

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak isteyen Bursaspor, Hollanda’nın Twente takımıyla eşleşti. İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan kura çekiminde Yeşil Beyazlılar’ı Dış İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan İrfan Koç ve Dış İlişkiler Sorumlusu Hüseyin Gedik temsil etti.


İLK MAÇ BURSA’DA
Bursaspor’un muhtemel rakipleri arasında Twente’nin yanı sıra Çek Cumhuriyeti’nden Viktoria Plzen, İtalya’dan Lazio, Norveç’ten Rosenborg ve Rusya’dan CSKA Moskova bulunuyordu. Timsah, ilk maçı 23 Ağustos’ta evinde ikinci mücadeleyi de 30 Ağustos’ta Hollanda’da oynayacak.

 

Twende UEFA Avrupa Ligi’ne 1. Ön Eleme Turu’ndan başladı. İlk turda Andorra ekibi Santa Coloma’yı 6-0 ve 3-0’lık skorlarla geçen Hollanda ekibi, 2. Ön Eleme Turu’nda Finlandiya ekibi Inter Turku ile evinde 1-1 berabere kalmasına karşın, deplasmanda rakibini 5-0 yendi. 3. Ön Eleme Turu’nda Çek Cumhuriyeti takımı Mlada Boleslav ile mücadele veren Kırmızı Beyazlılar, her iki maçtan da 2-0’lık sonuçlarla galip ayrıldı.

 

Skorerler gitti

Hollanda ekibinin iki yıldız oyuncusu Luuk de Jong ve Marc Janko, takımdan ayrılan iki oyuncu oldu. Geçen sezon 33 kez ağları havalandıran Jong, Alman ekibi B. Mönchengladbach’a, 17 kez ağları havalandıran Janko da Porto’ya transfer oldu.

 

13 yabancısı var

Hollanda’nın Twente takımı, transfermarkt’ın verilerine göre 70 milyon avro değerinde gösteriliyor. Kadrosunda 13 yabancı futbolcu bulunduran Kırmızı Beyazlılar’ın değeri en yüksek futbolcusu ise Brezilyalı stoper Douglas… Sambacı’yı yeni transfer Dusan Tosic 7.5 milyon avro ve Inter’den kadroya katılan Hollandalı Luc Castaignos 6 milyon avro ile takip ediyor.

 

 

Hollandalılarla 2 resmi 3 hazırlık

Bursaspor Hollanda ekipleriyle şu ana kadar 5 kez karşılaştı. 1986-87 sezonunda Kupa Galipleri Kupası’nda Ajax ile karşılaşan Bursaspor, maçlardan 2-0 ve 5-0’lık skorlarla mağlup ayrıldı. Yeşil Beyazlılar 3 hazırlık maçında da 2 beraberlik 1 galibiyet aldı. Nac Breda’yı 2-1 yenen Timsah, PSV ile 1-1, Heracles ile de 2-2’lik sonuçlarla berabere kaldı.

 

Kapasitesi 32 bin kişi

Bursaspor'un rakibi Twente maçlarını 32 bin kişilik De Grolsch Veste Stadyumu'nda oynuyor. Stadın inşaatına 1997 yılında başlanırken 1998'de 13 bin kişi kapasiteyle resmi açılışı yapıldı. Yenilenme işlemlerinin tamamlanmasıyla kapasite 24 bin, 2011'de ise 32 bin kişiye çıkartıldı. Zeminde ısıtma sisteminin bulunduğu, metro ve otobüs ulaşım noktalarına hayli yakın olan statta ayrıca Twente üniversitesi ve Hollanda futbolunun efsanevi ismi Johan Cruyf'un koleji yer alıyor.

 

 

Tıpkısının aynısı


1 Temmuz 1965 tarihinde kurulan Hollanda Ligi takımlarından Twente tarihindeki ilk ve tek şampiyonluğunu Bursaspor gibi 2009-2010 sezonunda elde etti. Ardından gelen sezonda ikinci ve geçen sene de 6. olan Hollanda ekibi, UEFA Avrupa Ligi’ne 1. Ön Eleme Turu’ndan katılmaya hak kazandı. Twente son 3 senede aldığı derecelerle Bursaspor’un ligde aldığı sıralamaları andırıyor.

 

Türkleri tanıyorlar

Hollanda’nın Twente takımı, önceki yıllarda resmi ve hazırlık maçı olmak üzere Türk ekipleriyle 6 kez karşılaştı. 1970’te Eskişehirspor ile Fuar Şehirleri Kupası’nda mücadele veren Twente, ilk maçı 3-2 kaybetmesine karşın, evindeki mücadeleyi 6-1 kazandı. 2009-2010 sezonunda Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi grubunda oynayan Hollanda takımı, ilk karşılaşmayı Şükrü Saracoğlu’nda 2-1’lik skorla önde bitirdi. İkinci maçı da 1-0 kaybetti. Twente Türk takımlarıyla 2 de hazırlık maçı yaptı, geçen sezon Fenerbahçe’yi 5-3, Galatasaray’ı 1-0 yendi.

 

Fer dikkat çekiyor

Twente’de geçen sezon oynadığı futbolla 22 yaşındaki Hollandalı futbolcu Leroy Fer dikkat çekti. Orta sahada oynamasına karşın 10 kez ağları havalandıran Fer, bu sezon da UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarında 4 gol attı.

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.