Hava Durumu

Twitter'dan kritik uyarı!

Dünya genelinde 330 milyon kullanıcısı olan popüler sosyal medya aracı Twitter, sistemlerinde kritik bir açık bulduğunu duyurdu. Twitter CEO'su Jack Dorsey konu ile ilgili kullanıcılarına Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Keşfedilen bu açığın hesap bilgilerini çalmaya neden olabileceğini söyledi ve şifrelerin değiştirilmesi gerektiği konusunda şirket adına acil çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2018 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2018 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Twitter'dan kritik uyarı!

Popüler sosyal medya mecrası Twitter, tüm dünyada en çok etkileşime sahip olan ve kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen iletişim araçları arasında yer alıyor. Fakat şirketin CEO'su Jack Dorsey tarafından yapılan paylaşım tüm kullanıcıları tedirgin etti. Dorsey'in yaptığı paylaşımda 330 milyon kullanıcının şifrelerini değiştirmesi konusunda uyarı yaptığı görüldü. Bunun nedeni ise Twitter'ın sistemsel olarak kritik bir açıklık taşıdığı açıklandı.

Şirket, büyük bir saldırıya maruz kalmadan bu açıkları keşfetti ve keşfedilen bu açığın hesap bilgilerini çalmaya neden olabileceğini söyledi. Fakat sistemde bulunan bu açıklık, bu zamana kadar kötü niyetli olan bilgisayar korsanlarının bütün Twitter üyelerinin şifrelerini ele geçirmesine neden olmuş olabilir. Bu sebeple şifre değişimi yapmak, çalınan bilgileri de geçersiz kılacaktı. Fakat CEO Jack Dorsey'in yaptığı açıklama doğrultusunda durumun ciddi gözüktüğü anlaşıldı.

İşte Jack Dorsey'İn yaptığı açıklama:

"Yakın zamanda, hesap şifrelerinin dahili bir günlüğe yazıldığı bir hata keşfettik. Düzelttik, ihlal veya kötüye kullanım belirtisi görmüyoruz. Bu hata hakkında açık olmamızın önemli olduğuna inanıyoruz."

Perşembe gününden bu yana kullanıcılar, ilgili soruna karşı bir mesaj alarak doğrudan şifre değiştirme sayfasına yönlendirilmeye başladılar. Twitter bu sorun için bir özür mesajı da yayınladı. Verilerin kötüye kullanımına ilişkin bir kanıt bulunmasa da platform, soruşturmayı sürdürmeye devam ediyor.

Söz konusu hata, maskeleme adı verilen ve şifrelerin birer noktacık olarak göründüğü güvenlik önlemini, şifrelerin harf ve sayılardan oluşan karmaşık yapısını geçersiz kılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.