Hava Durumu

Twitter Lite yayınlandı

Twitter Lite geldi. Firmalar, gelişmekte olan pazarlara ciddi önem veriyor ve kullanıcı ihtiyaçlarına göre hareket ediyor

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2017 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2017 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Twitter Lite yayınlandı

Popüler mikro blog sitesi Twitter, Android'te yeni Lite uygulamasını test etmeye başladı. "TwitterLite", adından da anlaşılacağı üzere orijinal Twitter uygulamalarına kıyasla daha kısıtlı, deyim yerindeyse daha tutumlu bir uygulama. Kullanıcılarından daha az internet verisi talep ediyor ve böylelikle devamlı kullanımı hedefliyor. Nereler için mi? Tabii ki bağlantı hızı düşük, internet paket fiyatları yüksek ve gelişmekte olan ülkeler için.

Firma, şu an bu yeni uygulamayı bir "deney süreci" olarak görüyor. Eğer yeterli ilgi olursa, daha geniş kitleler için daha fazla çözüm üzerine de yoğunlaşılabilecek. Uygulamada "veri koruma" seçeneği aktif edildiğinde, videolar, fotoğraflar ve gif'ler gibi verilerle karşılaşılmıyor ve böylece fazla veri kullanılmıyor. Çalışmak için en azından Android 5.0'a ihtiyaç duyan ve 3MB'tan daha düşük bir boyutta olan uygulama, şu an Filipinler'de test ediliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden yetkililer, Filipinler'de yapılan bu testin Twitter'ın pazar payını artırmak ve daha fazla kullanıcıya ulaşabilmek için önemli bir şans olduğunu belirtti. Filipinler'de internet hızının yavaş ve veri paketlerinin pahalı olduğunu, kullanılan telefonların da düşük kapasiteli olduğunu söyleyen yetkililer, dolayısıyla Twitter Lite'ın tam da ihtiyaçlara uygun ekonomik bir uygulama olduğunu dile getiriyor.

Yakın zamanda Facebook da gelişmekte olan pazarlara yönelik olarak Facebook Lite isimli uygulamasını yayınlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.