Hava Durumu

Twitter yönetiminden Trump'a yanıt!

Twitter yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya şirketlerine ilişkin imzaladığı kararnamenin 'ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini' söyledi ve 'gerici ve politize olmuş bir yaklaşım' ifadeleriyle nitelendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2020 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2020 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Twitter yönetiminden Trump'a yanıt!

ABD Başkanı Donald Trump ile Twitter arasında yaşanan polemik, Trump'ın sosyal medya şirketleriyle ilgili imzaladığı son kararnameyle birlikte yeni bir evreye ulaştı.

Trump, Adalet Bakanı William Barr'a sosyal medya şirketlerinin 'yanıltıcı uygulamalarına karşı' eyalet yönetimleriyle ortak çalışma konusunda talimat verdiğini açıklamıştı ve "Kararnameyle sosyal medya şirketleri artık sorumluluktan muaf olmayacak. Bugün ifade özgürlüğünü en büyük tehlikelerden birinden korumak için buradayız. Twitter, saygın bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa kapatırdım. Bu konuda avukatlar ile görüşüyoruz, hukuki bir süreç yürüteceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Yaşanan bu son gelişmeye Twitter yönetimi tarafından verilen yanıtta ise, Trump'ın bu adımının 'gerici ve politize olmuş' bir yaklaşıma sahip olduğu vurgulandı.

Twitter'dan yapılan açıklamada ayrıca, kararnamenin 'ifade özgürlüğünü ihlal ettiği belirtildi:

"Bu kararname, yasalara gerici ve politize edilmiş bir yaklaşımdır. 'Bölüm 230'* Amerikan inovasyonunu ve ifade özgürlüğünü korur ve demokratik değerler tarafından desteklenir. Bu yasayı tek taraflı olarak aşındırmaya yönelik girişimler, çevrimiçi konuşma ve İnternet özgürlüklerinin geleceğini tehdit ediyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.