Hava Durumu

Uber en büyük rakibini satın alıyor

Uber, Türkiye dahil 15 ülkede faaliyet gösteren Careem'i 3,1 milyar dolara satın alacak. Uber, ödemenin 1,7 milyar dolarını tahvil ve 1,4 milyar dolarını nakit olarak yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2019 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2019 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uber en büyük rakibini satın alıyor

ABD merkezli uluslararası ulaşım şirketi Uber, Dubai'deki rakibi Careem'i 3,1 milyar dolara satın alacak.

Şirketlerden yapılan açıklamada söz konusu satın alma, Ortadoğu'da yüksek teknoloji alanında yapılan en büyük işlem olarak tanımlandı. Satın alma kapsamında Uber'in ödemenin 1,7 milyar dolarını tahvil ve 1,4 milyar dolarını nakit yapacağı belirtilirken, işlemin 2020'nin ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi, Careem'in Ortadoğu'da kentsel mobilitenin şekillendirilmesinde çok önemli bir rol oynayarak bölgedeki en başarı startuplardan biri haline geldiğini söyledi ve satın alımdan sonra oluşacak şirketin sürücüler, müşteriler ve dünya kentleri için olağanüstü sonuçlar doğuracağını belirtti.

CAREEM'İN CEO'SU GÖREVİNİ SÜRDÜRECEK

Satın alımının ardından şirketlerin bağımsız markalar olarak hizmet vermeye devam edeceği belirtilirken, Careem ortak kurucusu ve CEO'su Mudassir Sheikha'nın Careem'daki görevini sürdüreceği eklendi.

Söz konusu satın alma haberi, Uber'in Nisan ayında yapacağı halka arzla hisselerini New York Menkul Kıymetler Borsası'nda (NYSE) listeleyeceğinin ardından geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.