Hava Durumu

Uber'in ardından taksicilerden Martı hamlesi!

Taksi kavramını baştan aşağı değiştiren Uber ile taksiciler arasında yaşanan tartışmalar Uber Türkiye'nin faaliyetlerini sonlandırması ile sonuçlandı. Bu kez taksicilerden gelen Martı açıklaması sosyal medyada yeni bir tartışmanın alevlenmesine neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2020 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2020 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uber'in ardından taksicilerden Martı hamlesi!

Uber'in ardından Taksiciler Martı açıklaması ile gündemde!

Taksi Hakları Derneği'nin Twitter hesabında yapılan paylaşımda "İstanbul tüm cadde ve sokaklarını işgal eden bu Martı isimli scoterlara izni kim veriyor? Hem güvenlik açısından son derece tehlikeli, hem de yollar işgal altında." ifadeleri kullanılarak Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya gibi isimlerin yanı sıra İstanbul Belediyesi gibi ilgili kurumlar etiketlendi.

Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklamada ise İstanbul genelindeki Martı scooterların engelliler için ciddi tehdit oluşturduğu dile getirildi. Dernek Başkanı Adem Kuyumcu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Erişilebilirlik kültürü oluşturulmadan, bisiklet yolları yapılmadan yaygınlaşan Martı adı verilen bu sessiz araçlar görme ve işitme engellilerle yaşlılar için ciddi tehlikelere yol açıyor. Yaya yolları sadece yayalarındır. Ulaşım aracı olarak motorlu taşıtlar, motosikletler, bisikletler ve şimdi de Martı adı verilen bu sessiz araçlar yaya yollarındalar.

"Yaya yolunun ortasında direkler, ağaçlar, cafe, restoran masaları ve diğer işletmelerin tezgahlarının olması da ortopedik, görme, işitme engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabalı ailelerin hayata katılımına engeller yaratmaktadır. Erişilebilirlik dediğimiz engelsiz mimari çevre konusundaki kanunları uygulamayanlara cezalar bile vardır.

"Belediye çalışanlarına, mimarlara, mühendislere, şehir plancılarına ve müteahhitlere erişilebilirlik hakkında sadece teknik bilgi vermek yetmiyor olduğunu 15 yıldır deneyimliyoruz. Erişilebilirlik standartlarını uygulamanın 10 milyondan fazla engelli vatandaş ve aileleriyle 40 milyon vatandaşın psiko sosyal ve sosyo ekonomik sebeplerini ve sonuçlarını da herkese öğretmek gerekiyor"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.