Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uçak denize indi! Batırılacak

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda dalış turizmini geliştirmek amacıyla Kuşadası Körfezi'nde batırmaya hazırlandığı Airbus A300 tipi uçağı, Kuşadası Körfezi'ne indirildi. Kuşadası Körfezi'nde batırılacağı noktaya getirilmeye çalışılan uçağın yüzdürülmesi sırasında ortaya ilginç görüntüler çıktı

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uçak denize indi! Batırılacak
Kuşadası’nı dünya sualtı turizminde önemli bir noktaya taşıyacak çalışma, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Sualtısporları Federasyonu işbirliğiyle yürütülüyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 54 metre uzunluğunda ve 44 metre kanat genişliğindeki Airbus A 300 tipi uçak, deniz kenarında yapılan montajın tamamlanmasıyla bu sabah saatlerinde Kuşadası Körfezi’ne indirildi. Uçağın denizde yüzdürülmesi sırasında ise ortaya ilginç görüntüler çıktı. Sabah saat 10.30’da gerçekleştirilmesi planlanan batırma işlemi, teknik nedenlerden dolayı saat 14.30’a ertelendi.



Güzelçamlı’dan Kuşadası’na olan seferini deniz üzerinde tamamlayacak olan uçak, saat 14.30’da düzenlenecek törenle Kuşadası Körfezi’nde Ramada Otel ile Suhan 360 Otel açıklarında batırılacak.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan Airbus A300 tipi uçak önce İstanbul’da parçalandı. 5 TIR’a yüklenen uçağın parçaları, titizlikle alınan yol güvenliği ile montaj için Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’ya getirildi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından 7 Nisan tarihinde törenle start verilen uçağın montajı özel bir ekip tarafından iki aylık süre içinde tamamlandı. 



Kuyruk, flap gibi parçaları çıkarılan uçak, denize dev vinçlerle indirildi. Vinçlerle ön tarafından tutulan uçağın yerdeki kontrolünde bir büyük iş makinası daha kullanılıyor. Altına yüzer balonlar bağlanarak yüzdürülen Airbus A300 tipi uçak, yüzer vince bağlanarak yine büyük bir römorkor tarafından kıyıdan çekiliyor ve batırılacağı Kuşadası Körfezi’ndeki Ramada ile Sühan 360 otellerinin karşısındaki bölgeye getiriliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.