Hava Durumu

Uçak kazasından kurtulan kalecinin bacağı kesildi

Kolombiya'nın Medellin kentinde düşen ve Brezilya Ligi ekiplerinden Chapecoense kafilesini taşıyan uçaktan sağ kurtulan isimlerden biri olan kaleci Jackson Ragnar Follmann sağ bacağı kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uçak kazasından kurtulan kalecinin bacağı kesildi
Brezilya Sağlık Bakanlığı, Havacılık Kazalarını Araştırma ve Önleme Merkezi (CENIPA) ile Federal Polis Teşkilatından yetkililerin bulunduğu bir heyetin, Medellin kentine geldiği bildirildi.

Kolombiya basınında yer alan haberlere göre, Brezilya Sağlık Bakanlığı, CENIPA ve Federal Polis Teşkilatından yetkililer, araştırmaları izlemek ve yardım etmek için Brezilya Hava Kuvvetlerine ait bir uçakla Medellin'e geldi.

Kolombiya Ulaştırma Bakanı Jorge Eduardo Rojas da olay yerinde yaptığı açıklamada, kazanın ardından başlatılan araştırmanın bir bölümünün 2-3 gün içinde tamamlanacağını söylemiş, Brezilyalı ve Bolivyalı uzmanları araştırmaya katılmaları için ülkesine davet etmişti.

GENÇ KALECİNİN BACAĞI KESİLDİ

Medellin'deki San Vicente Vakfı Hastanesi, kazadan sağ kurtulan Chapecoense'nin 24 yaşındaki kalecisi Jackson Ragnar Follmann'ın durumuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Genç kalecinin durumunun kontrol altında olduğunun belirtilen açıklamada, Follmann'ın sağ bacağının kesildiği kaydedildi.

"HAYATTA KALDIM ÇÜNKÜ CENİN POZİSYONUNDA KALDIM"

Kolombiya'nın El Espectador gazetesinde, mürettebattan sağ kurtulan Ximena Suarez, Antioquia Valisi Luis Perez Gutierrez'e "Şimdiye kadar sadece ışıkların kapandığını hatırlıyorum." dediği yer aldı. Arjantin'in FOX Sports kanalında da kazadan kurtulan diğer uçuş ekibi görevlisi Erwin Tumiri'nin, "Güvenlik protokolüne uyduğum için hayatta kaldım." ifadesine yer verildi.

Tumiri, Arjantin televizyonundaki habere göre, çarpma öncesi yolcuların çoğunun koltuklarından kalktığını ve çığlık attığını anlattı.

Çarpma öncesi çantaları bacaklarının arasına alan Tumiri, "cenin pozisyonu" sayesinde hayatta kaldığını söyledi.

SİYAH BANT KONULDU

Bu arada, Bogota'daki La Torre Colpatria gökdeleninin dış cephesindeki ışıklandırmalara Chapecoense takımının arması ve renklerinin yanı sıra siyah bant konulduğu görüldü.

Bolivya'nın Santa Cruz de la Sierra şehrinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden ve Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Chapecoense takımı dahil 77 kişinin (9'u mürettebat, 68'i yolcu) bulunduğu uçak, dağlık araziye düşmüştü. Kazada 71 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.