Hava Durumu

Uçan tren geliyor!

Fransız girişimci Maurice Ricci, Akka Technologies'in CEO'su ve uçakların geleceğiyle ilgili eşsiz bir vizyona sahip. Ricci, trenlerin geleceğine dair büyük projesini açıkladı: Uçan tren.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2018 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2018 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uçan tren geliyor!

Fransız girişimci Maurice Ricci, uçak ve treni bir araya getirmeyi düşünüyor. Bu, havada uçabilen ve raylarla seyahat edebilecek bir uçak. Böylece yolcu deneyimi de iyileştirilecek. Bloomberg'le yaptığı bir röportajda Ricci, uçan tren konseptini hava yolculuğunun en büyük isimlerinden biri olan Boeing'e satma şansı bile elde etti.

Akka'nın fütüristik projesi Link&Fly'ın konsept videosu yayınlandı. Kanatları takılıyken, havaalanlarının içinde ve dışında yükselen uçaklardan farklı görünmüyor. Birincil fark, kanatların düzlemin her bir tarafına ayrı ayrı bağlanmaktan ziyade, uçağın silindirik gövdesi üzerinde birbirine bağlanmasıdır.

Uçan trenin gövdesinden, kanatlar ve kokpit ayrılabiliyor. O zaman raylar üzerinde gidebilir. Uçuşların güvenliği ise retina taramayla gerçekleştirilecek.

Muhtemelen Akka'nın fütüristik uçaklarından birine binmek şimdilik imkansız. Uçağın konseptini inşa etmek için bankalar yatırım konusunda ikna edilmeye çalışılıyor. Ricci tasarımın parçalarının gelecekte ticari uçaklara girebileceğini düşünüyor.

Dolayısıyla, bu uçan tren videosunun arkasındaki amaç, muhtemelen şirkete dikkat çekmek. Bu konda başarılı olmuş gibi görünüyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.