Hava Durumu

'Ucuz' diye araba aldılar başlarına gelmeyen kalmadı!

Yabancı plakalı araçların ülkede kalma süresinin 2 yıla uzatılması yeni bir dolandırıcılık türünü de ortaya çıkardı. Gürcistan'da bir şebekenin Antalya'da ağına düşürdüğü kişileri ucuz araba satma bahanesiyle dolandırdığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2017 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2017 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Ucuz' diye araba aldılar başlarına gelmeyen kalmadı!

Yabancı plakalı araçların Türkiye'de kalma süresinin 6 aydan 2 yıla çıkarılması yeni bir dolandırıcılık türünü de gündeme getirdi. Gürcistan bağlantılı bazı kişilerin Antalya'da ucuz araba satın almanın cazibesine kapılan insanları dolandırdığı ileri sürüldü. Mağdurların anlatımına göre, şebeke internet üzerinden ya da bazı aracılarla kurbanlara ulaşıyor. Türkiye'de pahalı olan otomobillerin Gürcistan'da ucuza satılmasının getirdiği avantajdan yararlanıp lüks araba kullanma hayaline kapılan kurbanlar Gürcistan'a gidip arabayı satın alıyor. Gürcistanlı birinin kefil olmayla gerçekleşen satışta ruhsat düzenlenip pasaporta işleniyor. Ucuz araç aldığına sevinen kişi Türkiye'ye geldiğinde yaşadığı sorunlarla kandırıldığını anlıyor.

İNTERNET KUMPASI

Dolandırılmaktan son anda kurtulan Antalyalı C.K., kurbanlarına internet üzerinden ya da yüz yüze arkadaşlık kurarak ulaşan çetenin yöntemini anlattı. Şebekenin parçası olarak geçici ikamet adreslerinde yaşayan kişilerin kendisini ikna etmeye çalıştıklarını belirten C.K., "Gürcistandakiler Antalya'da çalıştıkları birkaç kişiye gerçekten ucuz araba ayarlıyor. Bu kişiler kendilerine verilen arabayı vatandaşa gösterip, 'Biz bunu aldık, sen de beğendiğin arabayı üçte bir fiyatına alabilirsin. Aldıktan sonra tek yapman gereken 2 yılda bir Gürcistan'a giriş çıkış yapmak' diyorlar. Ama sonra sattıkları arabayı 'çalındı' diye ihbar ediyorlar" diye anlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.