Hava Durumu

UEFA'dan flaş VAR açıklaması

UEFA başkanı Aleksander Ceferin, ülkemizde de kullanımı çok tartışılan VAR sistemiyle ilgili dikkat çeken sözler kullandı. UEFA başkanı Aleksander Ceferin, verdiği röportajda son dönemin çok tartışılan konusu Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) ile ilgili konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2019 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2019 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
UEFA'dan flaş VAR açıklaması

Değişiklik önereceklerini söyleyen Ceferin, "Bu konu tam bir karmaşa. Örneğin ben ofsayt için 1 veya 2 cm'in yeterli olduğunu düşünmüyorum. IFAB'a ve hakemlerimize bir değişiklik önereceğiz. Ne yazık ki UEFA'nın düzenlediği turnuvalara büyük bir etkide bulunamayız çünkü hakem kurulu başkanı Roberto Rosetti bunu yapabilmemiz için VAR'da açık ve bariz bir hata olması gerektiğini savunuyor." dedi.

"HAKEMLERİN ÜZERİNDE BASKI VAR"

Hakemlerin üstündeki baskıya değinen UEFA başkanı, "Bugünlerde hakemlerin üzerinde farklı bir baskı var. 70 bin - 80 bin kişilik statlarda herkes size bağırırıken bile bir karar vermek zorundasınız. Londra, Berlin veya başka bir yer... Hepsinde sonuçta aynı karar vermek zorundasınız." ifadelerini kullandı.

VAR'ın geri dönüşü olamayacağını belirten Aleksander Ceferin, "Ben hiçbir zaman VAR hayranı değildim ve sonucu beğenmediğimi söyleyebilirim. Maalesef artık geri dönüş yok. Premier Lig hakem kurulu başkanı Mike Riley geçen haftalarda 20 kulübün temsilcileriyle buluştu ve onlara bu sezon hakemlerin verdiği 4 doğru kararın video yardımcı hakem tarafından reddedildiğini söyledi." diyerek sözlerini noktaladı..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.