Hava Durumu

UEFA'dan infaz

Avrupa futbolunun patronu, Yeşil Beyazlılar ile ilgili ilginç bir karara imza attı. Collins Mbesuma transferinde Portsmouth kulübüne bonservisin geç ödenmesi sebebiyle, Timsah'a 1 yıl Avrupa'dan men cezası verildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2012 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2012 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
UEFA'dan infaz


UEFA, Bursaspor'un eski futbolcusu Collins Mbesuma ile ilgili kararını verdi ve Yeşil Beyazlı ekibi 1 yıl Avrupa kupalarından men etti. Karar camiada tepkiyle karşılandı. Yeşil Beyazlı kulüp, bonservis bedelinin geç ödenmesinden dolayı UEFA Sicil Lisans Kurulu tarafından 200 bin Euro cezaya çarptırılmıştı.

TAHKİM'E TAŞINDI
Para cezasını indirmek isteyen Yeşil Beyazlı kulüp, konuyu UEFA Tahkim Kurulu'na taşıdı. Dün öğlen saatlerinde konu karara bağlanırken, şok bir açıklama geldi. UEFA Yeşil Beyazlı kulübe 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

Hayatı zarar
Bursaspor'a 400 bin avro bonservis bedeli karşılığında Portsmouth takımından transfer edilen Collins Mbesuma, Yeşil Beyazlı takımda sadece 7 maçta forma giyebildi. 6 Süper Lig, 1 de kupa karşılaşmasında oynayan forvet oyuncusu, ağları havalandıramadan Bursaspor'dan ayrıldı.

UEFA’ya liste bugün verilecek
Federasyonların, Avrupa kupalarına katılacak takımların isimlerini en geç bugün UEFA'ya bildirilmeleri gerekiyor. UEFA basın bürosundan Giordano Thomas, ülke futbol federasyonlarının, Avrupa kupalarına katılmak için lisans alan takımları bugüne kadar UEFA'ya bildirilmesi gerektiğini belirtti. Thomas ayrıca, Avrupa kupalarına katılacak takımların da belgelerini 1 Haziran'a kadar UEFA'ya göndermeleri gerektiğini ifade etti.

Avrupa ‘şok’ dedi

Bursaspor'un yanı sıra Beşiktaş ve Gaziantepspor'un UEFA organizasyonlarından 1 yıl men cezası gelmesi kararı dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Yapılan haberlerde şu ana kadar açıklanan üç Türk kulübünün UEFA organizasyonlarında yer alamaması sürpriz gelişme olarak yer alırken karara 'şok' yorumu yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.