Hava Durumu

Ukrayna iki maçta da hükmen mağlup ilan edilebilir!

UEFA, EURO 2020 elemelerinde Brezilyalı futbolcu oynatan Ukrayna Milli Takımı hakkında soruşturma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2019 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2019 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ukrayna iki maçta da hükmen mağlup ilan edilebilir!

Portekiz'de yer alan haberlere göre Ukrayna'nın Junior Moraes'in pasaportunda usulsüzlük yaptığı iddialarını incelemeye alan UEFA konuyu araştırmaya başladı.

Portekiz ve Lüksemburg'a karşı oynanan maçlarda Ukrayna forması giyen Brezilyalı forvet Junior Moraes'in milli takıma uygunluk kriterlerini karşılamadığı öne sürüldü. Oluşan şüpheler üzerine UEFA oyuncunun Ukrayna vatandaşlığını inceleme altına aldı.

Shakhtar Donetsk formasını giyen Moraes'in oynadığı maçlarda Ukrayna, Lüksemburg'u 2-1 yenerken Portekiz'le de 0-0 berabere kalmıştı. Portekiz ve Lüksemburg'un Junior Moraes'in durumunu UEFA'ya şikayet ettiği öğrenildi. Ukrayna'da ilk olarak 2011 yılında Metalurg'un formasını giyen futbolcu bir süre sonra CSKA Sofya'ya gitmiş daha sonra Ukrayna'ya dönerek Dinamo Kiev formasını giymişti.

2017'de Çin'e kiralanan oyuncu 2018 Temmuz'unda Shakhtar'a transfer olmuştu. Ukrayna Milli Takımı'nda daha önce Brezilyalı futbolcular Edmar ve Marlos da forma giymişti. FIFA kurallarına göre bir oyuncunun vatandaşlık alabilmesi için o ülkede 18 yaşından büyükken 5 yıl kesintisiz oynaması gerekiyor.

Moraes ise Ukrayna'da kesintisiz olarak en uzun 4 yıl 7 ay forma giydi. UEFA Etik ve Disiplin Komitesi'nin yapacağı incelemenin ardından karar açıklanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.