Hava Durumu

Ulu Önder Atatürk, Nilüfer'de özlemle anıldı

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 81. yıl dönümünde, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı'nda anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, "Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması, yaşatılması, ekonomik bağımsızlığa kavuşmuş, gelişmiş uygar bir toplum olarak geleceğe taşınması Atatürk'ün bize vasiyetidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2019 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2019 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ulu Önder Atatürk, Nilüfer'de özlemle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğu yürüyüşünün 81. yıl dönümünde bütün yurtta olduğu gibi Nilüfer'de de özlem, saygı ve minnetle anıldı.

Nilüfer Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özer Anaç, İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı ve tüm yurtta olduğu gibi hayat durdu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törende konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, tam 81 yıl önce hayata gözlerini yuman ve ülkeye destansı bir tarih ile cennet bir vatan bırakan ulu önderi, ölüm yıl dönümünde anmak üzere biraraya geldiklerini belirterek şöyle devam etti: "Tarihi yapanlar büyük devlet adamlarıdır. Onlar tarihin dönüm noktası olacak öyle işlere imza atarlar ki, yaptıkları işler sadece kendi coğrafyalarını değil tüm dünyanın tarihini etkiler. Dünyada tarihin akışını değiştiren çok az lider vardır. Mustafa Kemal bunların başında gelir. Çünkü Çanakkale destanı, sadece bizim hikayemizi değil, dünya tarihinin akışını değiştirmiştir. 'Hasta adam' diye anılan Osmanlı'dan bir Cumhuriyet'in doğuşu, kul zihniyetiyle yaşamış insanlardan yurttaş, feodal bir düzenden ulusal bir cumhuriyetin yaratılması ancak Atatürk gibi bir devrimcinin başarabileceği şeylerdir. Bize 'Az zamanda büyük işler başarmayı' öğreten adam, öldüğünde henüz 57 yaşındaydı. Selanik'te Ali Rıza Oğlu Mustafa olarak başlayan hayatı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olarak sona erdi. Evet az zamanda büyük işler başardı."

ATATÜRK'ÜN VASİYETİ

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın sonunda "Asıl mücadelemiz şimdi başlıyor" diyerek Türk ulusunun aydınlanma sürecini başlattığını belirten Başkan Erdem, "Atatürk, asıl savaşın zihniyet devrimi için verileceğini vurgulamış ve bu yolda akıl ve bilimin ışığında ilerlemenin önemini vurgulamıştır. 'Benim manevi mirasım ilim ve akıldır' diyen Atatürk, Cumhuriyeti emanet ettiği gençlere, bu emaneti geleceğe taşırken neyi rehber edineceklerini de göstermiştir. Gerçek kurtuluşun ekonomik bağımsızlıktan, ülkenin her bakımdan kalkındırılıp güçlendirilmesinden geçtiğini her fırsatta vurgulayan Atatürk, bilimden teknolojiden faydalanarak gerçek bir refah toplumu olmayı bir hedef olarak önümüze koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması, yaşatılması, ekonomik bağımsızlığa kavuşmuş, gelişmiş uygar bir toplum olarak geleceğe taşınması Atatürk'ün bize vasiyetidir" ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün bizlere bıraktığı en önemli manevi miraslardan birinin de memleket sevdası olduğunu vurgulayan Başkan Erdem, sözlerini şöyle tamamladı; "Atatürk bize yurttaş olmayı öğretti. Bize özgürlüğü öğretti. Direnmeyi, pes etmemeyi ve mucizelere inanmayı öğretti. Atatürk bize memleket sevdasını öğretti. Kendisi de bu memleketin sevdası oldu. 81 yıl sonra hala O'nun sözleri ve ilkeleri yolumuzu aydınlatıyor. Sonsuza kadar da aydınlatmaya devam edecek. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Atamızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.