Hava Durumu

Ulubatlı Hasan'ın köyünde tören

İstanbul'un fethinin 559. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, fetih sırasında surlara ilk sancağı dikerken şehit düşen efsanevi Osmanlı askeri Ulubatlı Hasan'ın doğum yeri Karacabey ilçesine bağlı Uluabat köyünde tören düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2012 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2012 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ulubatlı Hasan'ın köyünde tören

Uluabat Köyü Muhtarı Mesut Altınok, yaptığı açıklamada, bu yılki kutlamaların bundan öncekiler gibi coşku içinde geçmesi için gerekli hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Bu yıl 29 Mayıs Salı günü düzenlenecek törenin yapılacağı alanlarda çalışmaları hızlandırdıklarını anlatan Altınok, ''Ulubatlı Hasan Anıtı'na çelenk koyduktan sonra törenimiz başlayacak. Ardından tören köyün ilköğretimi bahçesinde devam edecek. Burada protokol çadırı kuracağız ve her tarafı bayraklarla donatacağız. Törene milletvekilleri ve kaymakamlar da katılacak. Değişik folklor ekipleri ve mehter takımı gösteri yapacak. Bu nedenle okulun bahçesinde düzenleme çalışmaları yapıyoruz'' diye konuştu.

Altınok, törenin Ulubatlı Hasan'a yakışır şekilde kutlanmasını istediklerini anlatarak, şöyle devam etti:

''Törenlere diğer köylerden ve ilçelerden de katılım yüksek oluyor. Bundan önceki törenlere ortalama 3 bin kişi katılıyordu. Bu yıl da yaklaşık olarak 5 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. Katılımcılara ikramlarda bulunacağız. Törenin tam bir bayram havası içinde geçmesini istiyoruz. Büyük insan Ulubatlı Hasan'ı anarken, onu asla unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı herkese göstermek istiyoruz.''

Tarihi kaynaklarda, 1428 yılında Uluabat köyünde doğan, İstanbul kuşatmasına katılan Osmanlı ordusunda yer alan Ulubatlı Hasan'ın 1453 yılındaki büyük taarruz sırasında İstanbul surları üzerine ilk Türk sancağını dikerken şehit olduğu belirtiliyor.

Ulubatlı Hasan'ın doğum yeri Karacabey ilçesine bağlı Uluabat köyünde her yıl fethin yıl dönümünde tören düzenleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.