Hava Durumu

Uludağ'a çıkacaklara 'yavru ayı' uyarısı!

Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilci Nazif Makas, Uludağ'a çıkacak dağcıları yavru ayı konusunda sosyal medya hesaplarından uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2017 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2017 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'a çıkacaklara 'yavru ayı' uyarısı!

Bursa İl Temsilcisi Nazif Makas, hem dağcılık il temsilciliği hem de doğa yürüyüşleri sayfasından yaptığı uyarında, Uludağ'ın güney yamacında bulunan Aras Şelalesi'ne gideceklere bölgede dolaşan yavru ayı ve onu korumaya çalışan annesi olduğunu söyledi. Makas, uyarısında şu bilgilere yer verdi:

Ketenlikten Aras deresine giden patikanın dere çıkışında ayı yavrusu dolaşıyor .Anne ayı da yakınında görünüyor. Giden grupların dikkatli olması yavru ayıya fazla yaklaşılmaması tavsiye olunur. Yakınlarda ayı ini olabilir. Soğukpınarlılar da bunu teyit etmişlerdir. Bu uyarıyı geçen hafta şelaleye giderken yavru ayı ile karşılaşılmış, dönüşte anne ayı da patikanın girişinde arkadaşlara uyarıda bulunmuş. Grup patikaya girememiş, yollarını değiştirmişlerdir."

Makas DHA muhabirine yaptığı açıklamada da, Uludağ'da çok sayıda ayı bulunduğunu ve artık insanların bulunduğu bölgelere gelerek yiyecek aramaya başladıklarını kaydederek, "Ancak yavru ayılar konusu çok önemli. Çünkü anneleri onlara bir zarar geleceği korkusuyla saldırabiliyor o yüzden dikkatli olunması gerekiyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.