Hava Durumu

Uludağ'da 7 yıldızlı dönüşüm

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Davos'a rakip olmayı hedefleyen Uludağ'ın dönüşümle çağ atlayacağını vurguladı. Eroğlu, bölgede 7 yıldız konforunda 7 otelin yeniden, 4 otelin de sıfırdan inşa edileceğini söyledi. Bölgedeki yetki tartışmalarını da değerlendiren Eroğlu, "Milli parklar merkezden yönetilir. Yetkiyi devredersek bölgede çivi bile çakılamaz. Halihazırda çalışmalarımızı Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütüyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2016 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2016 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'da 7 yıldızlı dönüşüm
AS TV'den önemli mesajlar veren Bakan Eroğlu, zirvede yetki devriyle ilgili, "Uludağ'ı Ankara'ya götürmüyoruz. Yetkiyi versek, bir tek çivi çakılamaz" dedi.

2070'E KADAR PLANLANDI 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı Serkan İnceoğlu'nun hazırlayıp sunduğu  AS TV ekranlarında yayınlanan “Yerel Bakış” Programı'nın konuğu oldu. Son bir yıl içinde 70 ilde program yaptıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, 564 temel atıldığını ve 368 de açılış gerçekleştirildiğini vurguladı.

\"\"

Bakanlığın Bursa'ya yatırımlarını anlatan Bakan Eroğlu, baraj ve içme suyu yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirterek, “Gelecekteki su ihtiyacını karşılamak için Çınarcık Barajı'nı yaptık. Bir isale ile arıtma yapılırsa açılabilir. Oraya muazzam bir tünel yapıldı. Sadece Çınarcık'tan 145 milyon metreküp su verilecek. 2070 yılına kadar Bursa'nın içme suyu sorununu çözdük diyebiliriz. Hükümetimiz 21 milyar liralık yatırım yaptı. Bunun içinde bizim payımız 2 milyar 610 milyon lira. 15 baraj inşa ettik. 12 barajın inşaatı devam ediyor. Girmediğimiz ilçe yok. Tüm bu çalışmalar bittiğinde 455 milyon metreküp su ilçelere ve merkeze ulaştırılmış olacak” dedi. 

\"\"

ZİRVE DÖNÜŞÜMLE ÇAĞ ATLAYACAK​

Uludağ'daki yetki karmaşasına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Eroğlu, “Uludağ'ı Ankara'ya götürmüş değiliz. Esasen burası milli parktır. Milli parklar merkezden yönetilir. Uludağ'da her şeyin düzgün yapılmasını sağlıyoruz. Belediyeye yetki verildi diyelim; orman haline gelir ve bir tek çivi çakamazsınız. Biz Büyükşehir ile işbirliği yapıyoruz. Teleferik için izin verildi. Atık su arıtma ve kongre merkezi için protokol imzaladık. Uludağ'daki bütün kaçak yapıları yıktık. Milli İstihbarat ve DSİ'ye ait binaları yıktık. Kamu kurumları otel işletemez. Özel sektör yapıp işletecek. Devletin gücü olmasa belediye orada çivi sökemez. Uludağ'da işler güzel gidiyor. Herkes kanuna nizama uyacak. Şimdi muhteşem bir dönüşüm planlıyoruz. Yarışma programı ile bir proje hazırlandı. Dağ otelleri olacak. 11 projenin 7'sini onayladık. Bölgede 7 yıldız konforunda 7 otel yeniden, 4 otel de sıfırdan inşa edilecek.. Bunu devlet değil, özel sektör yapacak ve Davos'a rakip olan Uludağ dönüşümle çağ atlayacak” diye konuştu. 

\"\"
Sönmez Medya'ya gelen Bakan Eroğlu'nu, Sönmez Holding CEO'su Kemal Erdoğan, Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün, Bursa Hakimiyet ve AS TV Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna ile gazetenin yazı işleri ekibi karşıladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.