Hava Durumu

Uludağ'da eko turizm

Uludağ’ı yılın 12 ayı kullanılabilen bir turizm merkezi haline getirmek için yatırım yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni yürüyüş parkurlarını belirlemek için çalışmalara hız verdi. Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Yeşil Bursa Rahvan At ve Binicilik kulübü ile birlikte Uludağ’da atlı yürüyüşler düzenleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2014 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2014 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'da eko turizm
Teleferik hattının yenilenmesi, oteller bölgesinin kanalizasyon, yağmur ve içme suyu hatlarına kavuşturulmasının yanında Uludağ’ı yeniden cazibe merkezi haline getirecek spor tesisleri, otoparklar, kongre merkezi gibi projelerin de çalışmalarını yürütün Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ın keşfedilmemiş güzelliklerinin gün yüzüne çıkarılması çalışmalarına da hız verdi. Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı bünyesinde bugüne kadar 150’yi aşkın yazılı ve görsel eseri Bursa belgeliğine kazandıran Bursa Araştırmaları Merkezi, Yeşil Bursa Rahvan At ve Binicilik Kulübü işbirliğiyle gerçekleştirdiği atlı yürüyüş ile Uludağ’ın fazlaca bilinmeyen güzelliklerini kayıt altına alıyor. Yapılan çalışma ile kış turizm merkezi olmasının yanında ekoturizm ile hem çevreyi koruyup, hem de bölge halkının refahının ön planda tutulması hedefleniyor, diğer taraftan Uludağ’ın yılın birkaç ayı değil, 12 ay boyunca turizme kazandırılması planlanıyor.

Kış sporlarının yanında alternatif spor dalları için de tam bir doğal plato olan Uludağ’da yeni patika ve yürüyüş rotalarının tespiti için Bursa Araştırmaları Merkezi ekibinin yaptığı çalışma Sarıalan’dan başladı. Patika ve arazi yollarını takip eden ekip, Dikilitaş Mevkii’nden, Milli Park gişelerine bir buçuk saatlik yürüyüşle ulaştı. Burada Yeşil Bursa Rahvan At ve Binicilik Kulübü Başkanı Mustafa Özpınar ile buluşan ekip, daha sonra atlara binerek, Süleymaniye Köyü’ne doğru hareket etti. Yaklaşık yarım saatlik atlı yolculuğun ardından Karaçukur mevkiinde Roma döneminden kalma taş döşeli tarihi bir yola ulaşan ekip, tarihi yolu fotoğraflarla belgeledi. Taş döşeli yoldan Kokarçeşme’ye ardından da Süleymaniye Köyü’ne ulaşan ekip, burada köylülerle çay molası verdi. Bir süre yorgunluk atan ekip, yine atlara binerek, Erikler, Kurbağalık, Köy Çeşmesi, İhsan Üzeri olarak adlandırılan güzergâhları takip ederek Horhor mevkiine ulaştı. Burada atlardan inen ekip, 40 dakikalık yürüyüşün ardından Maksem’deki su deposuna vardı.
Bursa Araştırmaları Merkezi çalışanları ve Yeşil Bursa Rahvan At ve Binicilik Kulübü Başkanı Mustafa Özpınar, Uludağ’da yeni rotaların çizileceği bir sonraki buluşma için sözleştikten sonra atlı yürüyüşü tamamlamış oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.