Hava Durumu

Uludağ'da kabusu yaşadılar! 2 saat boyunca...

Uludağ'da tırmanış hattına çıkan 4 arkadaş, dönüş yolunda tipi ve yoğun sis nedeniyle kabusu yaşadı. Dört gencin imdadına jandarma ekipleri yetişti.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2017 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'da kabusu yaşadılar! 2 saat boyunca...

İlker TÜRKER'in haberi...

Dün akşam Uludağ'a gelerek, 2.Oteller Bölgesi- Maden Pist Arkası Keşiş Tepe- Zirve arası tırmanış hattına çıkan A.S.Ç.ve beraberindeki arkadaşları A.D., Z.O., D.D. isimli dört üniversite öğrencisi, tırmanış hattını bitirerek dönüşe geçtikleri esnada yoğun sis ve tipi yüzünden hat üzerinde yönlerini kaybetti.

Bir süre yolu bulmaya çalışan dört arkadaş, oteller bölgesine iniş yapamayınca durumu 156 Jandarma İhbar Hattı'na bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timleri kar motorları ile şahısları belirtilen güzergâhta aramaya başladı. Şahisların telefonlarının çekmediği ölü bölgede bulunması sebebiyle kendileriyle ile irtibata geçilemedi ve konumları da belirlenemedi.

KAR ÇUKURU KAZIP HAYATTA KALDILAR

Yoğun sis ve tipi şartlarında 2 saat boyunca arama çalışmalarını sürdüren JAK timleri, soğuktan korunmak için kar çukuru kazan öğrencilere ulaşmayı başardı. Jandarma ekipleri tarafından oteller bölgesine indirilen üniversiteli gençlere, ilk müdahaleleri burada hazır bekletilen 112 ekipleri tarafından yapıldı. Üniversiteli dört gencin, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.