Hava Durumu

Uludağ'da kar kalınlığı 39 santimetre oldu! Pistler açıldı...

Uludağ'da kar kalınlığı nisan ayında yağan karla birlikte 39 santimetreye ulaştı. Kış turizminin en önemli merkezlerinden Uludağ'da Nisan ayında yağan karın kalınlığı 40 santimetreyi bulunca, kapatılan kayak pisteri yeniden açıldı. Uludağ'da otel yöneticileri "Yirmibir senedir buradayım nisan ayında böyle kar görmedim. Pistleri kapatmıştık, kar yağınca tekrar açtık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'da kar kalınlığı 39 santimetre oldu! Pistler açıldı...

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kayak sezonu 31 Mart'ta sona ererken, nisan ayında sürpriz şekilde yağan kar yağışıyla birlikte kar kalınlığı tekrar 39 santimetreye ulaştı.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 7, en yüksek 2 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, bugün ve yarın parçalı bulutlu, çarşamba günü ise karla karışık yağmur bekleniyor.

Mart ayında yağan karın azalması nedeniyle sezon kapatan Uludağ'da, son 2 haftadır aralıksız yağan kar, Nisan ayında yeniden kayakseverleri ağırlamaya başladı. Marmara'nın en yüksek noktası olan Uludağ'da kar kalınlığı 39-40 santimetreye ulaştı. Halen açık olan bazı oteller de kısa süre önce kapattıkları kayak pistlerini yeniden açtı. Kar yağışını fırsat bilen yerli ve yabancı turistler güneşli havada kayak, snowboard ve kar topu oynadı. Otellerdeki doluluk oranı ise yüzde 30'a ulaştı.

21 SENEDİR BURADAYIM NİSAN AYINDA BÖYLE KAR GÖRMEDİM

Otel yöneticileri, "Yirmibir yıldır Uludağ'dayım daha önce böyle bir kar görmedim, nisan ayında böyle yağan karı ilk defa görüyorum. Nisan ayında yani sezon dışında kar yağması ile birlikte boş olan otellerin doluluk oranı yüzde 30'a yükseldi. Bu oran daha da artacak. Şu anda Uludağ'da pistlerimiz açık, kayak yapmak isteyen, kayak dersi almak isteyen bütün tatilciler Uludağ'a gelebilir" dedi. Nisan ayında kar tatili yapan bazı tatilciler ise "Sezona yetişemedik fakat Uludağ'a yağan son kar ile birlikte pistler açılmış. Yağan karı değerlendirerek, tatil yapıyoruz. Uludağ'da hava çok güzel, muhteşem bir kar var" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.