Hava Durumu

Uludağ'da kayıp dağcıları arayan ekip de kayboldu iddialarına açıklama!

Bursa'da kayıp iki dağcıyı arama kurtarma çalışmaları sırasında AKUT ekibinin kaybolduğu iddiaları üzerine AKUT Bursa İl Temsilciliği ve genel merkezden arka arkaya açıklamalar yapıldı. AKUT Bursa İl Temsilcisi Abdullah Nişancıoğlu, kaybolma ya da mahsur kalma olayının olmadığını belirtirken, AKUT'un İstanbul'daki merkezinden yapılan açıklamada ise, kaybolma olayının olmadığı ancak zor bir bölgede 4 AKUT elemanın dün geceden bu yana mahsur kaldıkları belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2019 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2019 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'da kayıp dağcıları arayan ekip de kayboldu iddialarına açıklama!

Dün akşam saatlerinde arama çalışmalarına katılmak üzere yola çıkan 4 kişilik AKUT ekibiyle, sabah saatlerinde telsiz irtibatı kesildi. Bir süre sonra telsizle iletişim kurulan AKUT ekibinin, Karadere bölgesinde yoğun sis ve kar fırtınası nedeniyle kayboldukları, kurtarma ekibinden 1 kişinin ise su birikintisine düştüğü ve diğer 3 kişi tarafından kurtarıldığı belirtildi. Dereye düşen AKUT personelinin donma tehlikesi geçirdiği bildirildi.

Jandarma Arama Kurtarma, AFAD ve ANDA ekipleri, konumları tespit edilen AKUT ekibini kurtardı.

AKUT'TAN AÇIKLAMA GELDİ: KAYBOLMA YOK

Uludağ'da Pazar akşamı zirve tırmanışı yaparken kaybolan amatör dağcılar Mert Alpaslan ve Efe Sarp'ı arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Çalışmaların 3. gününde arama kurtarma çalışmalarına giden AKUT ekibinin kaybolduğu iddialarının ardından açıklama yapan AKUT Bursa İl Temsilcisi Abdullah Nişancıoğlu, zorlu dağ koşulları sebebiyle çetin bölgede yürüyüş halinde olan ekip ile telsiz irtibatının hiç kesilmediğini belirterek, "Bir arkadaşımız dün gece vadi araması sırasında dereye düştü. Kıyafetleri ıslandığı için hipotermiye karşı o bölgeye yeni arkadaşları sevkettik, kıyafetleri kurutuldu. Her şey stabil, vadinin içerisinde 4 kişi var. Arkadaşlarla görsel irtibatımız var. Arkadaşlar 3 gündür arazide aralıksız arama yapıyorlar, yorulmuş olabilirler diye halat ve sistem kuruyoruz. Vadinin içerisinden arkadaşları alacağız. Arkadaşların gittiği güzergahı tamamlamaları zaman alacağı için iple arkadaşlarımızı vadiden alacağız. Herhangi kaybolma ve hipotermi riski yok. Yorulmuş olabilirler. Dinlenmek isteyebilirler" diye konuştu.

AKUT İstanbul Merkezi'nden yapılan açıklamada ise, "Arkadaşlarımız kaybolmadı. Alanda dün geceden bu yana mahsur kaldılar. Zor bir bölgedeler. AFAD, JAK ve AKUT' tan oluşan ekipler mahsur kalan arkadaşlarımızı tahliye etmek için bölgedeler. Kendileriyle görsel temas kuruldu. Arkadaşlarımızın güvenli bölgeye nakli en kısa sürede gerçekleştirilecek" denildi.

AKUT TRABZON'DAN DESTEK

AKUT Arama Kurtarma Derneği Trabzon ekibi, 4 gönüllüsüyle Uludağ'da kayıp olan 2 dağcıyı arama çalışmalarına destek veriyor.

Uludağ'da zirve tırmanışı yaptıkları sırada 1 Aralık akşamı kaybolan ve kendileriyle irtibat kesilen Mert Alpaslan ve Efe Sarp isimli iki dağcıyı arama çalışmaları devam ediyor. AKUT'un 41 kişilik operasyon ekibiyle yer aldığı çalışmalarda Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Özel Harekât (JÖH), AFAD ile Sivil Toplum Kuruluşları (STK) destek ekipleriyle birlikte toplam 130 kişinin görev yaptığı ortak operasyon sürüyor. AKUT Trabzon ekibi de 4 gönüllüsüyle Uludağ'daki arama çalışmalarına destek veriyor.

Uludağ'daki arama çalışmalarına katılan AKUT Trabzon Ekibi Operasyon Bölümü Sorumlusu Köksal Sonbay, "Uludağ'da kaybolan iki dağcı arkadaşımızı arama - kurtarma çalışmalarına katılmak üzere önceki gün 4 gönüllümüzle Bursa'ya geldik. Burada ortak operasyon ekipleriyle koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Sis basması sebebiyle 1 Aralık Pazar günü yönlerini kaybettiğini düşündüğümüz dağcılarımıza ulaşmak için kurtarma ekipleriyle birlikte çalışıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.