Hava Durumu

Uludağ'da tarihi adım

Uludağ'ı Türkiye'nin Davos'u yapmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, çalışmalara altyapıdan başladı. Otellerin içme suyu ihtiyacı için üç büyük depo ile 18 kilometrelik içme suyu hattının startı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2012 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2012 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'da tarihi adım

Uludağ'ın yepyeni bir vizyon kazanması için birçoğu yapım aşamasında olan altyapı projelerinde ilk adım atıldı. Uludağ'da yıllardır yaşanan yetki karmaşasının çözümü için ısrarlı bir tutum sergileyen Büyükşehir Belediyesi, Orman Su İşleri Bakanlığı ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapılan protokoller sonucunda, altyapı çalışmalarının startını verdi. Uludağ'a kanalizasyon hatlarının döşenmesiyle ilgili çalışmalar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından başlatıldı.

EKİM AYINA KADAR BİTİRİLECEK

Otellerin içme suyu ihtiyacı için üç 18 kilometrelik içme suyu hattı yapılacak. Ayrıca otellerin bulunduğu birinci bölgede 4.5, ikinci bölgede ise 2.5 kilometre kanalizasyon şebekesi hayata geçirilecek. Toplanan atık sular, 14 kilometrelik ayrı bir hatla Bursa'ya indirilecek. Uludağ'da altyapıyla ilgili 30 adet sanat yapısı, 1000, bin 500 ve 2 bin 500 tonluk olmak üzere 3 adet de su deposu inşa edilecek. Böylelikle Uludağ'daki kanalizasyon sistemi, 14 km'lik hatla merkez arıtma sistemine bağlanacak. Bugüne kadar su ve kanalizasyon konusunda sıkıntılarına kendi kendilerine çözüm üretmek zorunda kalan oteller de BUSKİ'nin abonesi haline gelecek. Çalışmaların finansmanı bakanlık tarafından karşılanacak. Uludağ'daki altyapı çalışmalarının ilk karın düştüğü ekim ayına kadar bitirilmesi planlanıyor.


ALTYAPININ ARDINDAN OTOPARK

Uludağ'a teleferikle çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ'da yıllardır konuşulan kanalizasyonun doğal kaynaklara aktığı sorununa köklü çözümler getirdiklerini söyledi. Uludağ'da çalışma süresinin mevsim şartları nedeniyle çok kısa olduğunu, bu nedenle Oteller Bölgesi'ndeki çalışmaları kış şartları başlamadan bitirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Altepe, "Altyapının ardından otoparklarla ilgili çalışmaları da başlatacağız. O konuda bazı küçük pürüzler var. O pürüzleri de aştıktan sonra otoparklar, ardından spor tesisleri, günübirlik tesisler ve kayak pistleri ile ilgili çalışmalarımızı da başlatacağız. Bu çalışmalar kapsamında Alaçam bölgesine uzanan yeni pistlerin yanında mevcut pistlerin ıslah edilmesi ve çevresinin ağaçlandırılması da hayata geçirilecek" diye konuştu.


TELEFERİK HIZ KAZANDI

Uludağ'ı dünyaca ünlü bir turizm merkezi haline getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile birlikte teleferikle Uludağ'a çıkarak çalışmaları yerinde inceledi. Uludağ'ı bir bütün olarak ele alan projelerin gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Altepe, teleferiğin yenilenmesiyle ilgili çalışmaların da hız kazandığını açıkladı. Artık şehir merkezinden Uludağ'a 22 dakikada ulaşmanın mümkün olacağını belirten Altepe, "Bu sayede kışın kent merkezinde konaklayan yerli ve yabancı turistler 22 dakikalık yolculukla gelip burada kayak yapabilecek. Yazın ise Uludağ'ın serin havasında konaklamak isteyen turistler, yine kent merkezini gezebilecek" dedi.


Haber: 
Rabia DENİZ


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.