Hava Durumu

Uludağ'da tatil hareketliliği

Uludağ yarı yıl tatilinin başlamasıyla birlikte hareketlendi. Kayak yaparken düşüp yaralananlar, jandarma ekiplerinin yaptığı ilk müdahaleden sonra 112 Acil Servis'e getiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2016 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2016 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'da tatil hareketliliği
Kayak sezonunun başlamasından sonra en hareketli günlerini yaşayan Uludağ'da kar kalınlığı 160 santime yükseldi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derece ölçüldüğü Uludağ'da, soğuk hava gençlerin kayak yapmasını engellemiyor.

Pistlere çıkan kayak severler zaman zaman kayak kazası yaşıyor. Uludağ'da yoğun dönemlerde kayak yaparken düşüp yaralanan günde ortalama 15 kişiye jandarma ilk müdahalede bulunup onları sağlık birimlerine ulaştırıyor.



Otellerin büyük bölümünün tamamen dolduğu Uludağ'da kar yağışının pazartesi gününe kadar sürmesi bekleniyor. Otel işletmecileri sömestre tatilinde hazırladıkları paket programlara ilginin beklediklerinden çok daha fazla olduğunu söylediler. Yetkililer yoğun sis ve tipinin olduğu günlerde kayak yapılmaması için telesiyejlerin çalıştırılmayacağını da duyurdular.

Bu arada Uludağ'daki güvenlikten sorumlu olan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri de sömestre tatili nedeniyle olası kaybolma olaylarına karşı 24 saat boyunca ekip bekletiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.