Hava Durumu

Uludağ'ın yeni pistlere ihtiyacı var

Türkiye'de, başta Bursa olmak üzere 48 bölgenin kayak sporuna uygun şartlar taşıdığını belirten Federasyon Başkanı Erol Yarar, “Uludağ’ın uluslararası tesislere ve yeni pistlere ihtiyacı var” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2014 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2014 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'ın yeni pistlere ihtiyacı var

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası dün sona erdi. Uludağ Üniversitesi kampusunda 17 şehirden toplam 250 sporcunun katılımıyla yapılan şampiyona bayanlar ve erkekler olmak üzere çocuk, yıldız, genç ve büyüklerden oluşan 4 farklı kategoride gerçekleştirilirken, kategorilerinde ilk üç sırada yer alan sporcular uluslararası müsabakalarda milli takım formasıyla Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Üç gün süren yarışlar sonunda dereceye giren kayakçılara ödülleri Federasyon Başkanı Erol Mehmet Yarar, Büyükşehir Belediyespor Başkanvekili İlhan Satık, yönetim kurulu üyeleri, milli hakemler ve milli sporcular tarafından verildi.

PROJELERİNİ ANLATTI

Final gününden önceki gece Crowne Plaza Otel’de yapılan Türkiye Kayak Federasyonu proje tanıtım toplantısında Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekilleri Abdülkadir Karlık, İlhan Satık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Emin Akça ile federasyon yetkilileri de hazır bulundu.

Yemeğin ardından Bursa Hakimiyet’e açıklamalarda bulunan Federasyon Başkanı Yarar, Türkiye'nin kayak sporunda çok geride olduğunu söyledi. Türkiye'de, başta Bursa olmak üzere 48 bölgenin bu spor için uygun şartları taşıdığını ifade eden Yarar, ilk teleferiğin de Bursa'da kurulduğunu hatırlattı.

İLGİDEN MEMNUNUZ

Türkiye’de kayağın gelişmesi için hükümetin de desteğiyle bir kalkınma projesi yaptıklarını vurgulayan Yarar, “Kayağın sadece bir sportif olay olmadığını, esasında bir ülkenin kalkınmasında çok önemli bir rol oynayacağının gerekçelerini ortaya koyarak önemli bir tanıtım faaliyeti yapıyoruz. Amacımız kayakla ilgili bir algı oluşturmak istiyoruz. Bu kapsamda Türkiye Şampiyonası’nı Bursa gibi güzide bir şehrimizde yapmak istedik. Sağ olsun Bursa Ticaret Odası da sponsorluk görevini üstlendi, üniversitemiz de kendi yollarını bize açtı. Biz de bu sayede kayağın yaz versiyonu dediğimiz tekerlekli kayak ile vatandaşlarımız buluşturmak istedik” dedi.

Uludağ altın madeni gibi

Bursa’nın kayak sporunda potansiyelinin onda birini bile kullanamadığını belirten Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, “Kayak 80 ülkede yapılıyor. Buralarda toplam 2 bin tesis, 27 bin lift bulunmakta. Türkiye genelinde maalesef 94 lift bulunuyor, bunların birçoğu da çalışmıyor. Hedefimiz kayak sporunu geliştirmek ve dağlarımızı kış sporuyla yazın da turizme kazandırmak. Uludağ’a baktığımız zaman bir altın madeni gibi. Ama altını eğer çıkarmazsanız bir toprak parçası olarak kalır. Onun için Bursa’nın çok işlenmeye ihtiyacı var. Dağın yapısına uygun yeni pistlere, uluslararası standartta tesislere ihtiyacı var. Tüm bunların yapılabilmesi için hem Valiliğimiz, hem Belediye Başkanlığımız, hem Ticaret Odası hem de Kayak Federasyonu olarak bir seferberlik yapılması lazım” dedi.

‘2026 Kış Olimpiyatları’nı Bursa’da yapalım

Vali Münir Karaloğlu, Türkiye Kayak Federasyonu proje tanıtım toplantısında ilk dağ otelinin Bursa'da kurulduğunu anımsattı. Bursa'nın kayakta da ilk olduğunu ifade eden Karaloğlu, Uludağ'ın tüm kuruluşlar ve işletmelerin katkısıyla geriye götürüldüğünü söyledi. Karaloğlu, “Uludağ’ın gelişimi için tüm desteğimizi sürdüreceğiz. Sorunlar çok. Kaynanası çok. Kaynana sayısı bire düşmeli. Yapılacak işleri bir yere sormalıyız. Uludağ'ı özellikleriyle kullanmalıyız, korumalıyız. Gelişimi için desteğimiz sürecek. 2026 Bursa'nın fethinin 700'üncü yılı. 2026 aynı zamanda kış olimpiyatlarının da senesi. 2026'ya Türkiye aday olacaksa buna Bursa üzerinden talip olalım. Bursa buna hazırdır” dedi. 

Ozan DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.