Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'nde bir ilk daha

Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) bulunan Kök Hücre Nakil Merkezi, başarılı uygulamalara imza atmaya devam ediyor. Merkezde ilk kez genel anestezi altında kök hücre toplanarak hastaya uygulandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2016 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2016 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ Üniversitesi'nde bir ilk daha
Bursa'nın ve Güney Marmara'nın tek kök hücre merkezi konumunda olan UÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji Bilim Dalı bünyesinde 2009 yılında kurulan Kök Hücre Nakil Merkezi, bölgedeki hastalara şifa dağıtıyor. Kemik iliği (kök hücre) nakilleri ile kan kanseri (lösemi) ya da lenf bezi kanseri olan hastalar için önemli bir merkez konumunda bulunan Nakil Merkezi, 2016 yılının ilk ayında bir başarıya daha ev sahipliği yaptı.

Önceki nakillerin tamamının çevre kanından toplanan kök hücrelerle gerçekleştirildiğini bildiren merkez, nakil sayısını 226'ya yükseltti. İlk kez ocak ayının başında ağır aplastik anemili bir olguda kullanılmak üzere genel anestezi altında kök hücre topladığı ve bunun hastaya uygulandığı belirtildi. Uygulamayı gerçekleştiren doktorlar, sağlıklı vericinin sorunsuz bir şekilde taburcu edildiğini, nakil ünitesinde hastanın tedavi ve izlenimlerinin ise devam ettiğini bildirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.