Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'nde bürokratik işlemler tarihe karışıyor

Uludağ Üniversitesi öğrencileri, akademisyen ve çalışanları, 'akıllı kampus kartları'na kavuşuyor. Kartlar sayesinde üniversitenin birçok bürokratik işlemi tarihe karışacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2013 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2013 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ Üniversitesi'nde bürokratik işlemler tarihe karışıyor

Yaklaşık 50 bin kişilik bir camia olan Uludağ Üniversitesi, 'akıllı kampus kart' çalışmasının sonuna geldi. Kimlik belgesi olarak kullanılmasının yanı sıra birçok yeteneğe de sahip olacak 'akıllı kampus kart'ların öğrencilere dağıtımı tamamlanırken, akademik ve idari personel de kartlarını almaya başladı. Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, rektör yardımcıları Prof. Dr. Müfit Parlak, Prof. Dr. İrfan Karagöz ve Prof. Dr. A. Saim Kılavuz ile Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala, 'akıllı kampus kart'larını banka yetkililerinden aldı. Denizbank Marmara Bölge Müdürü Burak Bozkaya, Bireysel Bankacılık Bölge Satış Müdürü Semiha Kablay Yılmaz ve Görükle Şube Müdürü Beyza Timur, 'akıllı kampus kart'larını üst düzey yöneticilere teslim ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Hem kimlik belgesi hem de banka cüzdanı yerine geçecek ve peyderpey etkinliği artırılacak olan 'akıllı kampus kart'lar, üniversitenin giriş çıkışlarında, yemekhaneden kütüphaneye kadar her alanda kullanılabilecek.


KARTTA YOK YOK

Öğrenciler, kartlarını merkez kampus dışındaki yerleşkelerde de kullanabilecek. Öğrenciler giriş çıkışlarını, ders ve sınav yoklamalarını bu kartla yaptırırken, personel de işe geliş ve gidişlerde aynı kartı okutacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonuçlandığında kartlar Bursaray ve diğer toplu taşıma araçlarında da kullanılabilecek.

Sistem tam olarak çalışmaya başladığında, eskiden saatlerce süren birçok iş ortadan kalkacak. Örneğin, her gün 1,5 saatlik öğle yemeği sırasında yaklaşık 10 bin kişinin giriş-çıkış yaptığı yemekhanede, yemek fişi alımı, sayımı ve kontrolü gibi işleri kartlı sistem gerçekleştirecek. Kampüs kart sahipleri araçlarını tanıttıkları takdirde kampus girişlerinden otomatik geçiş yapabilecek.

 

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.