Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'nde buruk kutlama

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları buruk geçti. BUÜ mezunu Şehit öğretmen Neşe Alten'in hayatının anlatıldığı bölümlerde duygusal anlar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2018 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2018 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ Üniversitesi'nde buruk kutlama

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı 24 Kasım Öğretmenler Günü Anma Programı, Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinlikte şehit öğretmenler Neşe Alten ve Şefik Sınığ unutulmadı. Programa katılanlar, 1993'te Diyarbakır Bismil'de teröristler tarafından şehit edilen Neşe öğretmenin hayatının anlatıldığı anlarda duygusal anlar yaşadı. Program kapsamında gerçekleştirilen panelde Türkiye'nin farklı illerinde görev yapan öğretmenler deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

BATILILAR BİZİM MİRASIMIZA SAHİP ÇIKIYOR

Törenin açılış konuşmasını yapan BUÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, öğretmenlik mesleğinin insanlığın yazıyı bulması ile başladığını söyledi. Eğitim ve öğretimin İslam medeniyetiyle birlikte büyümeye ve gelişmeye başladığını vurgulayan Dekan Prof. Dr. Muammer Demirel, "Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim oku diye başlıyor. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu diyor. Bizi düşünmeye ve öğrenmeye sevk ediyor. Yine aynı dinin Peygamberi; ilim Çin'de de olsa alınız diyor. O günlerde medrese eğitimleri harika bir sistem ile ortaya çıkıyor. Melese bir astronomi bilimi her şeyini İslamiyet'e borçludur. Elbette bugünkü astronomik bilgilerle o günkü bilgileri kıyaslamak mümkün değildir. Ancak birçok bilimin temeli o günlerde atılmıştır. Bizler günümüzde maalesef bu konuda geri kaldık. Batılılar bizim bıraktığımız miraslara bizden daha iyi sahip çıkıyorlar" diye konuştu.

KUTSAL BİR GÖREVİMİZ VAR

Anma törenlerinde genç öğretmenlerin katıldığı bir de panel düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü yapan Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kazım Yoldaş, eğitimde kültür konusunun büyük önem taşıdığını vurguladı. Prof. Dr. Yoldaş; "Bizim bir ayağımız milli kültürümüzdür. Diğer ayağımız da evrensel bilgi ve kültürdür. Milli kültürümüz üzerinde sağlam durduktan sonra, bütün evrensel bilgiye saygı duyarak, tıpkı bir arı gibi etrafımızdaki her şeyden toplayabiliriz. Biz bunları kendi süzgecimizden geçirdikten sonra hiç korkmadan öğrencilerimize aktarabiliriz. Bizim bu anlamda çok kutsal bir görevimiz var. Öğrencilerimizi evrensel bilgiye açık bir şekilde, onları alacak ve kendi kültürü ile özümseyebilecek şekilde yetiştirmek zorundayız" dedi.

Konuşmaların ardından BUÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin cübbe töreni yapıldı. Şehit öğretmenler için şiirlerin okunduğu etkinliğin son kısmında Türkiye'nin farklı illerinde görev yapan öğretmenler, yaşadıkları hayatı ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.