Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'nde kayıtlar başladı

Uludağ Üniversitesi'ni bu yıl kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri başladı. Öğrenciler bu yıl e-devlet üzerinden Üniversiteye gelmeden kayıt olabileceği gibi, Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'ne bizzat gelerek de kayıtlarını yaptırabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2017 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2017 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ Üniversitesi'nde kayıtlar başladı

Uludağ Üniversitesi'ni bu yıl kazanan 11 bin 625 öğrenci için kayıt maratonu başladı. Uludağ Üniversitesi'ne kayıt hakkı kazanan öğrencilerden elektronik kayda açık programlara yerleşen öğrenciler istedikleri takdirde, https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesinden e-devlet üzerinden elektronik kayıt yükseköğretim bilgi sistemiyle kayıtlarını yapabilecekler. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler ise Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesine gelerek kayıtlarını tamamlayabilecek.

ELEKTRONİK KAYIT

E-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ web sayfasından gerçekleştirilecektir. Elektronik kayıt bu sayfada "e-hizmetler" bölümü altında yer alan "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı" başlığı altında "Üniversite E-Kayıt" seçeneğinden e-devlet şifresiyle kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek. Elektronik kayıt yaptıranlardan daha sonra ayrıca kayıt belgesi istenmeyecek.

Elektronik kayıt yaptıramayan adayların kayıt işlemleri ise 14-18 Ağustos 2017 tarihlerinde görevli personel eşliğinde yapılacak.E-Devlet şifresi almamış olan adaylar şifrelerini nüfus cüzdanlarının aslı ile bizzat PTT şubelerinden temin edebilecek.

Elektronik kayda, özel yetenek sınavı ile yerleşen adaylar, KKTC kontenjanı ile yerleşen adaylar ile heyet raporu istenen programlara yerleşen adaylar dahil edilmedi. Ayrıca ortaöğretim tek ders veya bütünleme sınavlarına katılacak olan adaylar elektronik kayıt yapamayacak. Elektronik kayıt yapan öğrenciler öğrenci kimlik kartlarını Eğitim Öğretimin başladığı tarihten itibaren kayıt oldukları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokul öğrenci işleri bürolarından teslim alabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.