Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'nde seçim heyecanı..

Uludağ Üniversitesi’nin yeni rektörü bugün belli olacak. İki adaylı seçimde mevcut rektör Kamil Dilek ile Birlik Platformu adayı Yusuf Ulcay yarışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ Üniversitesi'nde seçim heyecanı..
Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri bugün yeni dönemde görev alacak rektörü belirlemek üzere sandık başına gidecek. Rektörlük için iki isim yarışıyor. Mevcut rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ve Birlik Platformu’nu temsilen Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Tekstil Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın oylanacağı seçimden çıkacak sonuç merakla bekleniyor. 

507 ÜYE GEREKLİ

Rektörlük Binası A Salonu’nda yapılacak seçim, saat 09.00’da başlayacak ve 16.00’da sona erecek. Oy verme işleminin başlayabilmesi için ise 1013 öğretim üyesinin en az yarısının saat 09.00’da toplantı salonunda hazır bulunması gerekiyor. Birleşik oy pusulasının kullanılacağı seçimde, iki sandık kurulu görev yapacak.   

“HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEK İÇİN”

“Bilimin, özgür düşüncenin ve demokrasinin kalesi olması gereken üniversitemizin geleceğini inşa etmek üzere hepimize tarihi bir sorumluluk ve görev düşüyor” diyen rektör adayı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Uludağ Üniversitesi, bir dünya üniversitesi olabilecek potansiyele sahiptir. Biz de üniversitemizi bu seviyeye çıkarabilecek vizyona,birikime ve ekibe sahibiz. Uludağ  Üniversitesi’ni hak ettiği yere getirmek için tüm akademisyen arkadaşlarımı gerçekleştireceğimiz seçimde özgür iradelerini ortaya koymak üzere demokratik haklarını kullanmaya davet ediyorum” dedi.

Fatmagül EREL'in haberi
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.