Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'nde ücretsiz muayene dönemi

Tıp Fakültesi Hastanesi’nde öğretim üyeleri de artık polikliniklerde, hiçbir fark ücreti almadan hasta muayene ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2012 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2012 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ Üniversitesi'nde ücretsiz muayene dönemi
Hastanede yeni başlayan ve canlı olarak hizmet veren “Çağrı Merkezi” telefonlarını arayan hastalar, sisteme dahil olan profesör ve doçentlerden, normal poliklinik randevusu alıp, fark ücreti ödemeksizin tedavi olabiliyor. Sosyal güvencesi olan hastalar, hiçbir ücret ödemeden öğretim üyelerine muayene olabildiği gibi, ameliyatlar için de hocaya ayrıca ödeme yapmadan sağlığına kavuşabiliyor.

ÇAĞRI MERKEZİ DEVREDE

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tahsin Yakut, hastaların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşmasını sağlamak için bazı uygulamalar başlattıklarını, “çağrı merkezi” sistemiyle bu konuda önemli bir adım attıklarını söyledi. Yaklaşık altı ay önce başlattıkları “çağrı merkezi” sisteminin artık iyice oturduğunu ve daha çok hastaya randevu vermeye başladıklarını kaydeden Başhekim Prof. Dr. Tahsin Yakut, geçen yıl ayda ortalama 73 bin olan randevu sayısının bu yıl 88 bine yükseldiğini bildirdi.

HOCALAR DA MUAYENE EDİYOR

Üniversitede tam gün hizmet veren Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin, “çağrı merkezi”ndeki sisteme dahil olmasıyla poliklinik hastalarına da bakmaya başladığını anlatan Prof. Dr. Yakut, “Birçok kimse, hocaların fark ücreti almadan muayene ettiğine inanamıyor, bir yanlışlık olmasın diye defalarca soruyor. Şu anda hastanemizde, kime muayene olursanız olun, hiçbir şekilde fark ücreti alınmıyor, ameliyat için fark alınmıyor. Yeter ki hastanın sosyal güvencesi olsun” dedi.
Başhekim Yakut, kent halkının sağlık hizmetine daha kolay ulaşabilmesi amacıyla çağrı merkezini hizmete açtıklarını, bu sistemin randevu alma, iptal etme ve hekimler hakkında bilgi alma gibi birçok kolaylığı hastalara yüz yüze sunduğunu belirterek, sistem hakkında şunları söyledi:
“Hastalarımız haftanın beş günü sabah 08.30’dan gece 24.00’e kadar çağrı merkezindeki randevu sekreterlerini arayıp randevu alabilirler. Hafta sonu ve gece 24.00’ten sonra da otomatik çağrı sistemi devreye girmektedir. Her anabilim dalının randevu telefonu ayrı ayrıdır. Bunları hastanemizin web sayfasında bulabilecekleri gibi 295 00 00 numaralı hastane telefonundan da ilgili birimin telefonunu öğrenebilirler. Hastalardan ricamız, hastanemizde kendilerine yönelik hizmetlerimizin aksamaması ve başkasının randevu hakkını engellememek için, gelemeyecekleri randevuları aynı çağrı sistemini arayarak iptal ettirmeleri veya tarihlerini değiştirmeleridir. Bizler, hastalarımızın bize daha kolay ulaşması ve daha nitelikli hizmet görmesi için başka çözüm yolları üzerinde de çalıyoruz. Bunların en kullanılabilir olanlarını çok yakında uygulamaya geçeceğiz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.