Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'ni yasa boğan ölüm...Bir haftada ikinci acı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, bir hafta içinde ikinci öğretim üyesini kaybetti. UÜ. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ömer Akat’ın kalp krizinden ölümünün ardından, akciğer kanseri tedavisi gören aynı fakültede görevli Prof.Dr. Zehra Başkaya da yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ Üniversitesi'ni yasa boğan ölüm...Bir haftada ikinci acı
UÜ. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, geçen hafta sonu geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Prof. Dr. Ömer Akat’ın ardından, 6 aydır akciğer kanserine karşı mücadele veren İşletme Bölümü’nde öğretim üyesi Prof.Dr. Zehra Başkaya da dün hayatını kaybetti. Uludağ Üniversitesi’nde 31 yıldır görev yapan 56 yaşındaki Prof. Dr. Başkaya için Dekanlık binası önünde kardeşi Ahmet Başkaya ve ailesi, UÜ. Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Bayram, Rektör Yardımcıları, öğretim üyeleri, akademik kadro ve personelin katılımıyla tören düzenlendi.

Prof. Dr. Başkaya için fakültede beraber görev yaptığı arkadaşları konuşma yaptı. UÜ. Rektörü Kamil Dilek ise yaptığı kısa konuşmada, meslektaşının hasta yatağında yatarken dahi derslerini düşündüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından Prof.Dr. Başkaya için dua okundu. Başkaya, Fatih Sultan Mehmet Camii’nde kılınan öğle namazından sonra Pınarbaşı aile mezarlığına defnedildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.