Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'nin kütüphanesi zenginleşiyor

Uludağ Üniversitesi, akademik bilgiye sorunsuz erişim için yatırım ve hizmetlerini arttırıyor. Üniversite, son beş yılda kütüphane yayın alımları bütçesini yüzde 115 artırarak 3 milyon 650 bin liraya yükseltti.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ Üniversitesi'nin kütüphanesi zenginleşiyor
Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Fakülte Dekan Yardımcıları, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarından Müdür yardımcılarının da katılımıyla bir toplantı düzenleyerek hizmetlerini tanıttı.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hasan Arslan, kütüphaneyi daha iyi yerlere getirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Üniversitemiz mensuplarının akademik bilgiye sorunsuz erişmesi ve Üniversitemizin yayın sıralamasında Türkiye’de önde gelen üniversiteler arasına girmesi konusunda biz de kütüphane olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Kütüphanemiz veritabanlarına kampüs dışından sorunsuz erişilebilmesi için yakın zamanda hizmete sunduğumuz ‘e-kutuphane’ arayüzü sayesinde öğrenci ve akademisyenlerimizden olumlu geri dönüşler alıyoruz” dedi.

Yayın talepleri ve yayın alım süreçleriyle ilgili sunum yapan Kütüphane Müdürü Kazım Şentürk de, kütüphanenin basılı ya da elektronik kaynak koleksiyonunun gelişmesinin akademisyenlerden gelen taleplere bağlı olduğunu ifade etti.

Son beş yılda kütüphane yayın alımları bütçesinin yüzde 114,86 arttığını anlatan Kazım Şentürk, 2016 yılında Üniversite yönetiminin desteği ile yayın alımları bütçesinin 3 milyon 650 bin TL’ye yükseldiğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.