Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi rektörlük seçiminde son dakika

Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri, rektör adaylarını belirlemek üzere sandık başına gitti.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ Üniversitesi rektörlük seçiminde son dakika
Bin 13 öğretim üyesinden 941’i sandık başına gitti. Mevcut Rektör Kamil Dilek 576 oy alırken, ikinci sıradaki Yusuf Ulcay 265 oyla Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne gidecek isim oldu. 

Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri, yeni dönemde görev alacak rektörü belirlemek üzere sandık başına gitti. Katılımın hayli yüksek olduğu seçimlerde bin 13 öğretim üyesinden 941’i sandık başına gitti. Mevcut Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek 576, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Tekstil Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise 265 oy aldı. 15 farklı isme de oy verildiği seçimlerde 85 tane de boş oy çıkması dikkat çekti.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) belirlediği esaslara göre, seçim sonucunda alınan oy sayısına göre en az 6 kişilik aday listesi oluşması gerekirken, seçimin hemen ardından 6 kişilik rektör aday listesi YÖK’e bildirilecek. YÖK de bu listeden oluşturacağı 3 kişilik aday listesini Cumhurbaşkanı'na sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 22 Mart’a kadar Uludağ Üniversitesi’nin yeni rektörünü atayacak.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.